CiU, PSC i ICV-EA valoren positivament l'acord Zapatero-Mas sobre l'Estatut i ERC se'n desmarca


  • Comparteix:

El PP acusa el govern de Zapatero de ser deslleial amb Espanya

El PP acusa el govern de Zapatero de ser deslleial amb Espanya

L'acord entre el PSOE i CiU sobre el futur Estatut trenca la unitat de l'anomenat 'quatripartit'. Les seccions locals de CiU, PSC i ICV-EA veuen amb bons ulls el desenllaç de les negociacions entre PSOE i CiU, mentre que ERC es desmarca i acusa de partidisme a socialistes i convergents. El PP, de la seva banda, considera que el govern de Rodríguez Zapatero és deslleial amb Espanya.

El vicepresident de CiU a Sant Cugat, Joan Recasens, s'ha mostrat 'moderadament satisfet' per l'acord, tot i que ha recordat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no ha acomplert la seva promesa de donar suport al text que sortís aprovat del Parlament de Catalunya.

Joan Recasens

Tot i no ser l'Estatut que voldríem i que podem tenir la sensació que Zapatero no ha complert la seva promesa, estem moderadament satisfets. Cal esperar que es posi negre sobre blanc i que es completin els tràmits.


Recasens ha apostat per celebrar eleccions anticipades per renovar la composició del Parlament un cop s'hagi sotmès a referèndum el text estatutari.

De la seva banda, el primer secretari del PSC de Sant Cugat, Ferran Villaseñor, fa una valoració molt positiva de l'acord Zapatero-Mas, tot i que treu importància a la fotografia dels dos líders polítics i recorda que l'Estatut és el resultat d'un 'treball de fons' que ha fet el govern de Catalunya amb la col·laboració de CiU.

Ferran Villaseñor

CiU no es podia quedar al marge. La feina l'ha fet tothom i la foto no és important. Si CiU necessitava cert protagonisme, crec que ho podem assumir. La feina l'ha fet el govern català amb CiU.


Des del PSC obren la porta a una major col·laboració de CiU amb el PSOE al Congrés dels Diputats, tot i que recorden que el govern espanyol té suports puntuals de la majoria dels grups, i els seguirà tenint.

ERC, al seu torn, s'ha desmarcat i ha qüestionat el contingut dels acords assolits entre Mas i Zapatero, que consideren 'insuficients'. El president dels republicans a Sant Cugat, Andreu Freixes, considera que tant CiU com el PSOE han fet partidisme i han trencat la unitat d'acció de l'anomenat 'quatripartit'.

Andreu Freixes

Hi ha gent que tenia molta pressa per fer-se la foto i estirar un acord sigui com sigui, i un partit que volia treure's de sobre el problema de l'Estatut. Per això s'ha corregut excessivament. Crec que havíem de negociar tots 4 sense partidismes.


ICV-EA s'ha sumat a la llista de valoracions positives de l'acord entre el PSOE i CiU, indicant que ha servit per possibilitar una sortida per a l'Estatut de Catalunya. El president ecosocialista a Sant Cugat, Joan Balada, rebutja parlar de protagonismes partidistes i destaca la importància d'haver desencallat les negociacions.

Joan Balada

Hi ha una feina feta des de fa molts de temps. ICV, des de la conselleria de Relacions Institucionals, ha treballat molt. Però l'important és que s'ha desencallat l'Estatut, no els protagonismes.


El president del PP de Sant Cugat, Rafael Enríquez, s'ha mostrat contundent contra el govern de Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat de cedir davant d'aquells que volen 'trencar Espanya'.

Rafael Enríquez

S'ha comprat un acord polític a canvi de recursos que són del conjunt d'Espanya. No ha estat una negociació, sinó una cessió per etapes. Zapatero demostra una gran deslleialtat envers Espanya. Amb el seu govern sempre guanyen els que no creuen en Espanya.


Recordem que els líders del PP català, Josep Piqué i Francesc Vendrell, han manifestat que els paràmetres actuals de la negociació permetrien a la formació popular apropar-se a l'acord. Unes declaracions que, malgrat tot, han estat ràpidament desautoritzades pel secretari general del PP, Ángel Acebes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.