El PSC torna a demanar que Sant Cugat s'aculli al pla d'escoles bressol de la Generalitat


  • Comparteix:

Els socialistes recorden que caldria crear 225 noves places per assolir l'objectiu de cobrir el 60% de l'oferta

Els socialistes recorden que caldria crear 225 noves places per assolir l'objectiu de cobrir el 60% de l'oferta

El PSC torna a demanar a l'equip de govern que Sant Cugat s'adhereixi al pla de la Generalitat per subvencionar la construcció de noves escoles bressol. Els socialistes calculen que la nostra ciutat necessita 225 noves places per tal que el 60% de l'oferta en aquest tram educatiu sigui de titularitat pública, un objectiu marcat pel govern català.

Després que l'equip de govern rebutgés, el novembre passat, una moció del PSC en aquest mateix sentit, l'agrupació socialista torna a demanar ara que l'Ajuntament de Sant Cugat aprofiti la convocatòria de subvencions oberta per la Generalitat per finançar la construcció de noves escoles bressol. Unes subvencions que, segons ha explicat la regidora socialista Neus Sotomayor, cobririen el 95% del cost de construcció de les llars d'infants i augmentarien de 1.100 a 1.800 euros anuals l'aportació econòmica per a cada plaça, tant les de nova creació com les antigues.

Neus Sotomayor

Insistim, perquè sabem que els municipis han d'assumir els costos dels serveis a les persones, que són molt onerosos per als ajuntaments. Amb aquest pla, la Generalitat assumeix el 95% del cost.


Des del PSC consideren que la necessitat de noves escoles bressol està plenament justificada, no només perquè Sant Cugat és la ciutat amb més índex de natalitat de Catalunya, sinó perquè l'any passat el 62% de la demanda de places de titularitat pública va quedar desatès. Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

L'any passat, la demanda va ser de 446 places i només es van poder cobrir 171. La majoria de la demanda, el 62%, va quedar desatesa.


Els socialistes confien en què l'equip de govern s'acabarà acollint al pla d'escoles bressol de la Generalitat, i recorden que el termini per fer-ho s'acaba el mes de juny. D'altra banda, des del PSC demanen que les noves llars d'infants que es construeixin mantinguin els estàndards de qualitat que han caracteritzat fins ara l'educació de 0 a 3 anys a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.