Duran insta ERC a marxar del govern si promou el 'no' al nou Estatut


  • Comparteix:

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, afirma que el futur Estatut implicarà un salt en l'autogovern de Catalunya. En un acte de la federació nacionalista a Sant Cugat, Duran insisteix que ERC ha d'abandonar el govern si promou el vot negatiu o l'abstenció en el referèndum del text estatutari.

El polític nacionalista ha assegurat que el nou Estatut implicarà un salt en l'autogovern, tot i admetre que no és el text que desitjaria CiU. Duran ha subratllat que cap projecte d'Estatut mai s'ha aprovat a Madrid tal com ha sortit del Parlament català. Per aquest motiu, el dirigent ha defensat la postura negociadora de CiU en detriment de posicionaments maximalistes com el d'ERC.

En un acte de la federació que ha tingut lloc aquest divendres a la Casa de Cultura, Duran ha afirmat que ERC ha d'abandonar el govern si demana el vot negatiu o l'abstenció en el referèndum.

Josep Antoni Duran i Lleida

Si ERC ens acusa de traïdors, hauria d'abandonar el govern perquè, pel mateix raonament, els seus companys d'executiu, ICV i PSC, també són traïdors.


Duran ha remarcat que el nou Estatut implicarà millores en el finançament, l'àmbit competencial, la normalització lingüística i el reconeixement dels drets històrics. El polític nacionalista ha valorat positivament la inclusió del terme nació al preàmbul del text, tot i que el projecte d'Estatut l'incloïa a l'articulat.

Josep Antoni Duran i Lleida

Es defineix Catalunya com a nació al preàmbul i no a l'articulat. Amb el PSOE, no hem pogut arribar més lluny.


Abans de la xerrada a la Casa de Cultura, Duran ha assistit a a la primera tertúlia organitzada per Unió de Joves de Sant Cugat que ha aplegat una vintena de militants de la branca juvenil del partit democratacristià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.