ERC anima els santcugatencs a participar a la manifestació contra les 'retallades' de l'Estatut


  • Comparteix:

Els republicans acusen la resta de partits d'actuar de forma partidista

Els republicans acusen la resta de partits d'actuar de forma partidista

La secció local d'ERC fa una crida als santcugatencs perquè participin a la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona convocada sota el lema 'Som una nació i tenim dret de decidir'. La formació republicana considera que CiU i PSC han actuat de forma partidista i han pactat un Estatut que rebaixa de forma 'inacceptable' el text que es va aprovar al Parlament de Catalunya.

Més de 400 entitats donen suport a la convocatòria de la manifestació de dissabte, que té com a lema 'Som una nació i tenim el dret de decidir'. La secció local d'ERC ha fet una crida a la participació dels santcugatencs i ha preparat un servei gratuït d'autocars per desplaçar-se fins a la plaça Espanya de Barcelona, d'on sortirà la manifestació.

El portaveu municipal d'ERC, Eduard Pomar, ha explicat que l'objectiu de la convocatòria és denunciar les 'rebaixes' de l'Estatut pactades per CiU i PSOE i reivindicar el text aprovat pel Parlament de Catalunya.

Eduard Pomar

Defensar l'Estatut que va sortir del Parlament de Catalunya amb el 90% del suport i que, de forma incomprensible, ha quedat rebaixat.


La formació republicana assegura que la resta de partits han actuat de forma partidista i no en funció de l'interès nacional. En concret, ERC acusa CiU de prioritzar la seva estratègia de partit i el PSC d'inclinar-se davant dels interessos del PSOE. Pel que fa a ICV, els republicans consideren que aquesta formació és un 'accèssit' del PSC. Així ho ha dit la presidenta regional d'ERC, Marta Aguilar, que ha lamentat que s'hagi perdut la unitat de les forces polítiques que van aprovar l'Estatut al Parlament català.

Marta Aguilar

S'ha actuat més en clau partidista que en clau nacional. Teníem molta força amb la unió de forces polítiques, i si haguessim continuat junts Catalunya hauria sortit beneficiada.


Els republicans asseguren, a més, que CiU no és ningú per demanar-los que marxin del govern de la Generalitat i recorden que estan complint escrupulosament el Pacte del Tinell.

Per a tots aquells que vulguin sumar-se a la manifestació de dissabte, que començarà a les 5 de la tarda a la plaça Espanya de Barcelona, la secció local d'ERC posa a la seva disposició un servei gratuït d'autocars que es pot reservar trucant al telèfon 699.701.079.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.