Satisfacció de tots els partits pel conveni signat entre Ajuntament, EMD i la propietat de Can Monmany


  • Comparteix:

Totes els partits polítics amb representació al consistori valoren positivament el conveni signat entre l'Ajuntament, l'EMD i els propietaris de Can Monmany, pel qual les administracions passaran a ser titulars de la finca a canvi tramitar la requalificació d'uns altres terrenys de la mateixa família perquè hi puguin edificar. Totes les formacions es feliciten de la possibilitat de protegir aquest espai, situat dins el perímetre de Collserola, i consideren un mal menor la urbanització d'una zona forestal que ja es troba enmig de l'entramat urbà.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha qualificat l'acord assolit de 'molt satisfactori' perquè permetrà preservar la zona de Can Monmany, guanyar un important equipament per la ciutat i acabar amb un projecte de centre social que, des del seu punt de vista, no era adequat per aquell espai.

Joan Recasens

És positiu en tots els sentits. Primer perquè deixem de banda la possibilitat que es faci un centre de grans dimensions en un lloc adequat, també perquè la ciutat guanya un equipament


També des del PSC han fet una valoració positiva del conveni signat ja que ho consideren una bona solució de cara a la preservació d'aquest espai. Els socialistes han apuntat però que estan estudiant la forma jurídica de l'acord per assegurar que l'actuació es desenvolupa de la forma més correcta. Escoltem el seu portaveu, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Pensem que la preservació de més d'un milió de metres quadrats en aquella zona és molt positiva. El punt petit que estem estudiant és exactament la forma jurídica que té això a través del conveni.


Per al portaveu d'ERC aquest acord permetrà preservar aquesta finca i incorporar la masia al patrimoni de la ciutat. Eduard Pomar ha afegit que, tot i que el conveni suposa requalificar una zona forestal propera perquè la propietat pugui edificar, el guany final de tota l'operació és positiu. Segons el republicà, la zona on està previst construir té menys valor mediambiental que d'altres indrets del municipi ja que està situat entre dues zones ja edificades, però ha assegurat que Medi Ambient vetllarà per protegir al màxim els elements naturals

Eduard Pomar

La requalificació que es fa d'equipament a forestal suposa obtenir molts més metres quadrats de zona forestal que els que es perden. Però com a àrea de Medi Ambient vetllarem perquè la ubicació dels habitatges respecti els elements naturals que es poden protegir


Pel que fa a ICV-EA, el portaveu Xavier Boix ha recordat que la seva formació ja havia plantejat diverses propostes de preservació de Collserola, entre les quals hi havia Can Monmany, i ha coincidit en considerar que la zona que s'urbanitzarà en contrapartida té un escàs valor ecològic ja que està situada enmig de l'entramat urbà. El portaveu ecosocialista ha remarcat que, en cap cas han donat suport a la proposta per evitar la construcció d'un centre social.

Xavier Boix

Aquesta resolució no fa res més que donar la raó al nostre grup municipal, que en el seu moment va presentar una moció fent diverses propostes de preservació, entre les quals hi havia Can Monmany.


Per últim, el PP ha manifestat també la satisfacció pel resultat de les negociacions entre Ajuntament, EMD i la propietat de Can Monmany. La seva portaveu, Berta Rodríguez, ha recordat que la venda d'aquesta finca és un problema que s'arrossegava des de feia anys i s'ha felicitat pel fet que s'hagi pogut resoldre.

Berta Rodríguez

Crec que la negociació feta per part de la senyora Turu i la senyora Conesa és bona tant per la gent de la ciutat com per la família propietària de Can Monmany, que feia temps que estava intentat solucionar aquest problema


Recordem que l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix han tancat un acord amb la família Gassó, propietària de Can Monmany, pel qual els terrenys passaran a ser de titularitat pública a canvi de la requalificació d'uns altres terrenys dels mateixos propietaris que actualment estan qualificats com a forestals perquè hi puguin construir 27 habitatges unifamiliars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.