CiU demana la dimissió del director general de Difusió Corporativa, Jordi Menéndez, per la campanya 'Com tu'


  • Comparteix:

El conseller primer, Josep bargalló, es nega a cessar a Jordi Menéndez i al secretari de Comunicació del govern català, Enric Marín, i pel contrari, els felicita

El conseller primer, Josep bargalló, es nega a cessar a Jordi Menéndez i al secretari de Comunicació del govern català, Enric Marín, i pel contrari, els felicita

CiU ha demanat el cessament del director general de Difusió Corporativa de la Generalitat, el santcugatenc Jordi Menéndez, i també del secretari de Comunicació, Enric Marín, per autoritzar la campanya 'Govern de Catalunya. Com tu', que consideren il·legal. El conseller primer, Josep Bargalló, s'ha negat a cessar-los i, pel contrari, ha elogiat la seva actuació. De la seva banda, Menéndez ha assegurat que la demanda respon només al nerviosisme de CiU davant l'acció de govern del tripartit.

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha denunciat a la cambra catalana la campanya institucional que, sota el títol 'Govern de Catalunya. Com tu', està realitzant el govern de la Generalitat.

Des de la federació nacionalista consideren que la campanya és 'il·legal' per incompliria una llei estatal i la llei de l'audiovisual aprovada recentment, i denuncien que tampoc s'ha demanat un informe previ al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que segons Puig, assegura que la campanya 'està fora de la llei'.

Felip Puig

Que congelin i retirin immediatament aquesta campanya de publicitat, que és il·legal, i els hi demanem el cessament fulminant del senyor Marín i del senyor Menéndez per la seva responsabilitat per haver-la autoritzat


Des de CiU consideren també que la campanya 'falta a la veritat' i que intenta vendre a la gent coses que no s'han realitzat, per tal de millorar la seva imatge. A més, també denuncien que s'intenten amagar els símbols de la Generalitat.

Des del govern català, el conseller primer, Josep Bargalló, ha replicat que la campanya no es pot considerar il·legal ja que el president del CAC afirma, en una carta dirigida a ell mateix, que la campanya fou concebuda i encarregada amb anterioritat a l'entrada en vigor de la llei. Bargalló s'ha negat a cessar Enric Marín i Jordi Menéndez, i ha elogiat la seva actuació.

Josep Bargalló

No cessaré els senyors Enric Marín i Jordi Menéndez. En tot cas, aprofito avinentesa per felicitar el senyor Menéndez, al que encara no li havien demanat mai la dimissió. I no els cessaré perquè no han fet res fora de la llei


De la seva banda, el santcugatenc Jordi Menéndez, ha assegurat que aquestes crítiques responen al nerviosisme de CiU perquè són conscients, ha dit 'que el balanç d'aquests dos anys de govern del tripartit és positiu'. Menéndez ha reiterat que, en tot cas, qui ha de dir si es incorrecta és el CAC.

Jordi Menéndez

El que hi ha és una obsessió de CiU per impedir que el govern de Catalunya expliqui la seva obra de govern perquè són conscients que el balanç d'aquests dos anys és positiu i els pica. Però qui ha d'apreciar si vulnerem les llei és el CAC i no han estimat adequat aturar la campanya


Menéndez ha afegit però que la llei de l'audiovisual requereix precisions i que es desenvolupi reglamentàriament per acabar de veure com s'aplica i facilitar els tràmits.

A més, des del govern català han apuntat que actualment es fa molta menys despesa en publicitat institucional que durant l'anterior govern de CiU i que aquesta publicitat s'ha fet a través d'un concurs públic de contractació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.