El TC rebutja les mesures cautelars contra el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El TC se suma a la decisió de l'Audiència Nacional

El TC se suma a la decisió de l'Audiència Nacional

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dilluns les mesures cautelars sol·licitades per la Junta de Castella i Lleó contra el trasllat dels 'papers de Salamanca'. El tribunal s'ha sumat així a la decisió adoptada per l'Audiència Nacional, que va autoritzar el trasllat després d'haver-ne decretat la suspensió cautelar.

El ple del TC ha denegat la petició de la Junta de Castella i Lleó perquè s'apliquin mesures cautelars contra el retorn a Catalunya dels 'Arxius de Salamanca'. Amb aquesta decisió, el TC se suma a la que va adoptar el gener passat l'Audiència Nacional, que després d'haver decretat la suspensió cautelar del trasllat, va autoritzar-lo amb l'argument que el trasllat dels documents no impedia la resolució del recurs.

El TC va admetre a tràmit el recurs el dia 17 de gener i va acordar traslladar al govern espanyol, al Senat i al Congrés, la documentació de la demanda de Castella i Lleó contra la llei de devolució a Catalunya dels documents de la Generalitat dipositats a Salamanca. A partir d'aquell moment, les tres institucions disposaven d'un període de quinze dies hàbils per presentar-se com a part en el procés i per fer les seves al·legacions.

Finalment el Ple del Tribunal Constitucional ha acordat denegar les mesures provisionals que reclamava el recurs, i s'ha sumat així a la decisió adoptada per la secció setena de la sala del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional.

Totes dues institucions entenen que el retorn dels arxius a Catalunya no suposa cap impediment per a la resolució del recurs, i que en cas que la sentència fos favorable a la Junta de Castella i Lleó o a l'Ajuntament de Salamanca els documents podrien tornar a l'Arxiu del Carrer de l'Espoli sense dificultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.