L'alcalde rebutja les 'zones de transició' pactades entre Barcelona i la Generalitat a Collserola


Temes relacionats

Els partits, satisfets amb el compromís de Medi Ambient amb Torre Negra ( 1/feb/08)

L'equip de govern elogia Medi Ambient per confirmar que Torre Negra entrarà en els límits del Parc Natural de Collserola (31/gen/08)


  • Comparteix:

L'alcalde critica que l'Ajuntament de Barcelona hagi situat dins els límits del futur parc natural de Collserola 'zones de transició' on es podran construir equipaments. Lluís Recoder descarta utilitzar aquesta figura en el terme municipal de Sant Cugat i lamenta la lentitud del procés per augmentar la protecció de la serra.

Segons Recoder, a Sant Cugat seria impensable utilitzar la figura de les zones 'periurbanes' que l'Ajuntament de Barcelona ha col·locat dins la proposta de declaració de parc natural. Es tracta d'espais inclosos dins dels límits del parc, que ocupen 132 hectàrees, i que tindran una regulació especial que permetrà la construcció d'equipaments i vials d'accés al parc.

En una entrevista a Cugat.cat, l'alcalde ha descartat totalment recórrer a aquesta opció a Sant Cugat.

Lluís Recoder

Seria com si l'Ajuntament de Sant Cugat negociés amb la Generalitat incloure Torre Negra al parc, però amb la condició que s'hi puguin construir equipaments.


L'alcalde ha explicat que Sant Cugat no ha posat cap condició a la Generalitat per tirar endavant la declaració de parc natural i ha lamentat el retard que arrossega el procés de protecció, que ha atribuït als 'interessos estranys' de l'Ajuntament de Barcelona.

Recoder ha celebrat, però, el compromís de la Generalitat d'incloure Torre Negra dins el futur parc natural i ha destacat que això significa que Sant Cugat no està sola en la batalla per la protecció.

Lluís Recoder

La Generalitat es corresponsabilitza de la protecció, com ho va fer en 2003 acceptant la declaració de no-urbanitzable. Sant Cugat no està sol.


L'alcalde ha recordat que el litigi amb el propietari majoritari de Torre Negra, el grup Núñez i Navarro, continua obert. En aquest sentit, ha destacat que la justícia encara s'ha de pronunciar sobre la declaració de la zona com a no-urbanitzable, l'any 2003.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.