El comitè d'empresa de TVE a Catalunya torna a denunciar censura a l'Informatiu Migdia


  • Comparteix:

El comitè d'empresa de TVE a Catalunya ha tornat a denunciar aquest dilluns la censura de l'emissió de l''Informatiu Migdia' per part de la direcció de la cadena, tal com ja va passar el passat 2 de març. En aquesta ocasió els treballadors pretenien mostrar uns adhesius i una pancarta en defensa de la programació en català, així com la difusió d'un video de pocs segons sobre la història de les emissions en llengua catalana.

El comitè denuncia que la censura s'ha originat després de que els treballadors volguessin mostrar uns adhesius i una pancarta que pretenen defensar la programació en llengua catalana i l'emissió d'un video que repassa la història dels programes en català a la cadena. Els responsables del centre de Sant Cugat han informat als treballadors que la direcció de Madrid no acceptarà en els seus programes cap cartell o missatge del personal en contra dels plans de reetructuració de l'ens, i que si en cas que això passi, suspendrà les emissions.

Juntament amb l''Informatiu Migdia' la direcció de RTVE també ha decidit que el programa 'Corazón de Invierno', que els dilluns presenta Ane Igartiburu des de la nostra ciutat, es presentés des de Madrid.

Davant d'aquesta situació, els treballadors de TVE a Catalunya continuaran amb més manifestacions, tal i com assegura Robert González, membre del Comité d'Empresa pel Sindicat de Periodistes de Catalunya.

Robert González

Estem fent reivindicacions des de molts fronts, com per exemple als premis Max, i tenim previstes entrevistes amb el CAC i amb grups polítics catalans per buscar el seu ajut.


González ha afegit que el comitè d'empresa de TVE a Catalunya continua demanant el cessament de la directora general de l'ens, Carmen Caffarel.

Robert González

Demanem el cessament de la directora general perquè ens ha enganyat. A l'octubre va dir al Congrés que el Centre de Televisió a Catalunya no només continuaria sinó que es potenciaria, i que també continuaria Ràdio 4.


Recordem que aquesta és la segona vegada que la direcció de RTVE intervé en l'emissió de l''Informatiu Migdia'. El passat 2 de març la direcció de la cadena va suspendre l'emissió just abans del començament de la informació esportiva, per tal d'evitar que es fes referència al posicionament dels treballadors respecte el pla de reestructuració de l'emissora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.