El consorci econòmic que agrupa Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola es constituirà el 13 de febrer


Temes relacionats

Rubí considera que cal acotar el projecte de l'Eix B-30 abans de tirar-lo endavant (30/nov/07)

Cerdanyola també responsabilitza Rubí del retard del projecte de l'Eix B-30 (29/nov/07)

Empresaris de l'eix de la B-30 es reuniran per impulsar aquest consorci econòmic (23/nov/07)

Rubí vol deixar el projecte de l'eix de la B-30 per després de les eleccions municipals (16/mar/07)

Sant Cugat aprova els estatuts del Consorci de la B-30 (18/oct/06)

Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola crearan abans de l'estiu el Consorci de la B-30 per potenciar el teixit econòmic d'aquest entorn (10/mar/06)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la presentació del projecte

Imatge d'arxiu de la presentació del projecte

El Consorci de l'eix de la B-30, que agrupa la nostra ciutat, Rubí i Cerdanyola, es constituirà el proper 13 de febrer sota el nom de Catalonia Innovation Triangle (CIT). L'objectiu de l'organisme és promoure conjuntament l'entorn empresarial, econòmic i científic que s'estén al voltant de l'autopista AP-7 i del seu lateral, la B-30.

El Parc Tecnològic del Vallès serà l'escenari on d'aquí poc més d'una setmana es constituirà el consorci. La iniciativa va néixer a finals del 2004, quan els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola buscaven fórmules de col·laboració per donar-li un nou impuls a l'eix econòmic i tecnològic de la B-30. Amb l'objectiu de crear una marca de gestió conjunta, va sorgir la proposta de constituir una associació d'empreses de tot el sector per cohesionar el teixit econòmic del Vallès Sud, un dels més dinàmics del país.

L'oficialització arriba després que a finals de l'any passat el projecte s'endarrerís per les reticències de Rubí sobre 'els enfocs' i 'els ritmes de treball' del consorci econòmic de l'eix de la B-30. Actualment, la iniciativa compta amb el suport de les tres administracions i dels empresaris de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica l'objectiu del projecte.

Lluís Recoder

L'objectiu és promoure el nostre territori conjuntament com a valor econòmic. L'impulsem nosaltres, però és un consorci obert.


Els alcaldes dels tres municipis oficialitzaran el consorci. Així, Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola, Carme Garcia, alcaldessa de Rubí, i Lluís Recoder, alcalde de la ciutat seran els encarregats de constituïr el nou CIT.

Sant Cugat va ser el primer municipi que va aprovar la creació del Consorci de la B-30 en el ple municipal de l'octubre del 2006. Tots els grups polítics van votar a favor de la constitució del Consorci i dels seus estatuts, excepte el PP, que es va abstenir i va reclamar que l'oposició tingui presència al consell plenari de l'ens.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.