Conesa diu que no retiraran la modificació del PGM de la Floresta


  • Comparteix:

La titular de Territori afirma que no és contradictori mantenir aquest tràmit i engegar un altre procés per legalitzar les cases fora d'ordenació

La titular de Territori afirma que no és contradictori mantenir aquest tràmit i engegar un altre procés per legalitzar les cases fora d'ordenació

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que no hi ha la intenció de retirar la tramitació engegada per la modificació del PGM de la Floresta que inclou la urbanització parcial de Can Busquets, tal com demanen el PSC i ICV-EA. Segons Conesa, no és contradictori mantenir aquesta tramitació de forma paral·lela a una altra opció que permeti resoldre el problema de les cases fora d'ordenació. Per a la titular de Territori, l'objectiu és tenir més opcions per legalitzar aquests habitatges.

Mercè Conesa ha fet aquestes declaracions després que el PSC i ICV-EA hagin anunciat que presentaran una moció al ple d'aquest març demanant a l'equip de govern que reinicii la modificació del PGM a la Floresta sense incloure la urbanització de Can Busquets.

Per a la titular de Territori, l'objectiu és resoldre el més aviat possible el problema de les cases que van quedar fora d'ordenació amb el PGM de 1976, i la proposta de fer-ho a partir de la finca de Can Monmany no és incompatible amb el procés iniciat a la Floresta i que actualment està aturat a l'espera de l'avaluació ambiental.

Mercè Conesa

Poden coexistir les 2 tramitacions i la que s'aprovi en primer lloc serà la que prevaldrà per sobre l'altra. També hem de recordar que les dues es troben en moments molt diferents, però el que volem és donar una segona porta a les cases que injustament van quedar fora


Conesa també ha assegurat que, si bé la possibilitat de legalitzar les 90 cases de la Floresta era un dels arguments més importants per CiU per incloure a la modificació la urbanització parcial de Can Busquets, no és l'únic. En aquest sentit, la titular de Territori ha recordat que hi ha altres temes pendents de resoldre a la Floresta i que també són prou importants.

Mercè Conesa

Hi havia el punt fonamental de les cases, i per això estem mirant altres vies per resoldre-ho, però hi ha altres temes com l'habitatge públic o la vialitat i per tant, per nosaltres el document segueix sent vàlid


La tinenta d'alcalde ha volgut recordar també que CiU ha apostat per arribar a un acord amb la propietat de Can Busquets que permeti obtenir el 80% de la finca i acotar i reduir el sostre edificable del sector urbanitzable no programat. Segons Conesa, això suposa passar dels prop de 200 pisos que permet el PGM a 64 vivendes unifamiliars, i ha afegit que 'és una falsedat' dir que s'utilitza igualment tot el sostre possible amb el mateix impacte.

De la seva banda, l'alcalde ha lamentat que el portaveu d'ICV-EA l'hagi tractat de 'mentider' per sostenir que la solució als habitatges fora d'ordenació passava, fins ara, per traslladar sòl urbanitzable de Can Busquets. Segons Lluís Recoder, aquesta era la única opció que se'ls havia acudit fins que es va tancar l'acord per la cessió de Can Monmany i després de desestimar l'alternativa de la Fundació Sant Cugat perquè implicava 'edificis d'alçades considerables en un districte amb un entorn natural'.

L'alcalde ha recordat que cap representant de l'oposició ha proposat una solució alternativa, i ha afegit que això és el que podria fer el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, 'en comptes de fer la feina fàcil, que és fer mítings'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.