El TC admet a tràmit un recurs del PP contra el retorn dels papers confiscats a Catalunya


  • Comparteix:

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs contra la devolució dels papers confiscats a Catalunya que va presentar el Partit Popular el passat febrer. Es tracta de l'enèsim procés judicial obert des que el Congrés dels Diputats va donar llum verda a la llei de devolució dels arxius a la Generalitat.

El Tribunal Constitucional ha traslladat al govern espanyol, al Senat i al Congrés la documentació de la demanda dels senadors populars contra la llei de devolució a Catalunya dels documents de la Generalitat dipositats a Salamanca. Les tres institucions disposen d'un període de quinze dies per presentar-se com a part en el procés i per fer les seves al·legacions a la petició de la Junta perquè se suspengui de forma cautelar la devolució a Catalunya dels arxius.

El passat dia 17 de gener el Tribunal Constitucional ja va acordar admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat contra el retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca' interposat per la Junta de Castella i Lleó. La mesura va coincidir aleshores amb l'estada dels documents a la seu del ministeri, a Madrid. Pocs dies després el Tribunal va denegar la petició perquè s'apliquessin mesures cautelars contra el procés de retorn. El 26 de gener la sala del Contenciós Administratiu de l'Audiència Nacional també havia acordat per unanimitat aixecar la mesura 'cautelaríssima' que impedia la devolució a Catalunya dels 'papers de Salamanca'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.