Mossèn Blai Blanquer veu 'desafortunada' i 'fora de to' la nota electoral dels bisbes


Temes relacionats

Recoder censura que la Conferència Episcopal entri en campanya ( 1/feb/08)


  • Comparteix:

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, es desmarca de la nota electoral emesa per la Conferència Episcopal la setmana passada per guiar el vot dels catòlics. Segons Blanquer, no era 'ni el moment ni el to' adequat per abordar temes polèmics i més quan ens trobem immersos en una 'dura campanya electoral'.

El rector de la parròquia creu que el comunicat dels bisbes no recull les opinions de l'Església catòlica, sinó només de la comissió que el va redactar. Mossèn Blai remarca que el missatge no va ser encertat, ni en el moment ni en el to.

Blai Blanquer

Entrar en aquesta dinàmica és com entrar en un bosc quan hi ha un incenci: t'acabes cremant. No era el moment de parlar de segons quines coses.


En aquest sentit, Blanquer destaca que el missatge de l'Església catòlica, en tot cas, hauria d'haver promogut el vot, però sense entrar en batalles partidistes. Són declaracions a Cugat.cat.

Blai Blanquer

L'Episcopat ha acostumat a fer exortacions per anar a votar i fer-ho en consciència. Entrar en els temes de debat en campanya electoral em sembla que no és el moment.


Recordem que la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal va fer públic un document per orientar els fidels a l'hora de votar aquelles opcions partidàries de la família 'fonamentada en el matrimoni entre home i dona' i contràries a 'reconèixer una banda terrorista com a interlocutor polític'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.