La CUA convoca una concentració per reivindicar el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans


  • Comparteix:

La Campanya Unitària per l'Autodeterminació (CUA) convoca una concentració per reivindicar el dret de les nacions a escollir el seu futur. L'acte tindrà lloc aquest dissabte a les sis de la tarda a la plaça Barcelona. La plataforma denuncia que els estatuts d'autonomia frenen el reconeixement nacional dels Països Catalans.

La CUA ha convocat una quarantena llarga de concentracions arreu del territori per a aquest dissabte. Segons la plataforma, "els darrers esdeveniments en la política catalana estan portant a una creixent conscienciació de molts catalans i catalanes que els partits parlamentaris actuals són més un fre que no pas un ajut per assolir una autèntica democràcia". Els promotors de la campanya també asseguren que "els Estatuts suposen un fre per avançar socialment i nacional, i divideixen els Països Catalans".

Una de les integrants de la CUA a Sant Cugat, Alba Johé, resumeix l'objectiu de la iniciativa.

Alba Johé

Reivindiquem el dret dels Països Catalans a exercir l'autodeterminació per la via democràtica.


L'Assemblea de Joves de Sant Cugat, la secció local de la CUP, la CAL i Maulets s'han adherit al manifest d'aquesta iniciativa. Més d'un centenar d'entitats d'arreu dels Països Catalans també s'han afegit a la iniciativa.

Alba Johé explica que les concentracions es faran arreu del territori.

Alba Johé

Aquestes concentracions es faran arreu dels ajuntaments dels Països Catalans.


A part de Sant Cugat, aquest cap de setmana hi haurà manifestacions a Alacant, Barcelona, Castelló de la Plana, Girona, Lleida, Tarragona, Figueres, Vic i Sabadell, entre d'altres ciutats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.