Maragall anuncia que la nova organització territorial no s'aprovarà aquesta legislatura


  • Comparteix:

L'alcalde celebra que el president aposti per un model d'àrea metropolitana 'de gestió'

L'alcalde celebra que el president aposti per un model d'àrea metropolitana 'de gestió'

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat que la nova organització territorial de Catalunya no s'aprovarà aquesta legislatura. Maragall també ha assegurat que el govern farà 'aviat' una llei metropolitana, així com una llei de municipis que pretén dotar els ajuntaments de més competències. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha celebrat que el president Maragall hagi apostat per un model d'àrea metropolitana 'de gestió' i no 'amb bandera i himne'.

Coincidint amb el discurs de cloenda del Dia del Municipi, aquest dimecres, el president de la Generalitat ha anunciat que el govern impulsarà una llei municipal que hauria de permetre dotar de 'més competències, més recursos i més corresponsabilitat' els governs locals. Maragall ha dit que el projecte constituirà 'un pas més' en l'aposta municipalista del govern català.

El president ha anunciat la intenció de redistribuir recursos, apujant entre 5 i 10 punts els que l'administració té previst destinar als ens locals, per sobre del 20% actual, i assumint les competències corresponents en els serveis personals de proximitat. A més, Maragall també ha anunciat que el govern tirarà endavant 'aviat' la llei metropolitana. Aquesta norma es desplegarà abans que estigui enllestida la nova organització territorial de Catalunya, ja que el president català ha anunciat que 'probablement' la divisió en set vegueries no s'aprovarà aquesta legislatura.

Pasqual Maragall

Desenvolupar noves vies de cooperació a través del model territorial en xarxa, basat en les 7 vegueries que estem creant. Probablement això no es materialitzarà en aquest mandat, perquè ja no hi som a temps.


L'alcalde de Sant Cugat s'ha felicitat per l'anunci de la llei metropolitana, tot i que ha demanat que s'expliqui el seu contingut. Lluís Recoder ha recordat que Sant Cugat ja gestiona conjuntament amb els municipis metropolitans diversos servei. A més, l'alcalde ha valorat positivament que el president Maragall hagi 'canviat d'actitud' i hagi apostat per una àrea metropolitana 'de gestió', i no 'amb bandera i himne'.

Lluís Recoder

Ara el que es planteja no és una àrea metropolitana amb bandera i himne. Celebro que Maragall hagi fet un canvi d'actitud i que ara defensi una àrea metropolitana de gestió.


Recoder ha tornat a insistir en què la devolució de competències als municipis és una bona notícia, però ha alertat que podria tractar-se d'un 'regal enverinat' si no va acompanyada dels recursos necessaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.