ICV-EA titlla de 'pantomima' el principi d'acord entre Recoder i Gausa


  • Comparteix:

La formació considera que no s'ha de desvincular Can Busquets de la modificació del PGM de la Floresta

La formació considera que no s'ha de desvincular Can Busquets de la modificació del PGM de la Floresta

ICV-EA ha qualificat de 'pantomima' el principi d'acord entre l'alcalde i el portaveu del PSC per resoldre el problema de les cases fora d'ordenació del municipi i desencallar la modificació del PGM de la Floresta. Els ecosocialistes han lamentat que s'hagi acordat excloure Can Busquets d'aquesta modificació, ja que consideren es desaprofita una oportunitat de preservar íntegrament aquest sector.

Des d'ICV-EA consideren que la roda de premsa conjunta que van fer Lluís Recoder i Salvador Gausa respon bàsicament a 'les ganes de fer-se la foto' i que no aporta res nou a l'acord que ja van aprovar per unanimitat totes les formacions al darrer ple municipal en relació a Can Monmany.

Per al portaveu ecosocialista, Xavier Boix, l'única novetat és la voluntat de reformular la modificació del PGM de la Floresta excloent Can Busquets, un fet que han considerat negatiu ja que suposa 'perdre una oportunitat de tirar endavant la modificació i preservar íntegrament aquest sector'.

En el mateix sentit s'ha expressat el regidor ecosocialista Xavier Laborda, per a qui aquest principi d'acord és 'una fugida d'estudi del govern' per solucionar uns problemes, 'davant la pressió dels propietaris de la Floresta' i a les portes d'un període electoral. Laborda ha afegit que, des del seu punt de vista, la millor forma de garantir la preservació de Can Busquets és no desvincular-ho del PGM de la Floresta.

Xavier Laborda

Si a algú no li importa Can Busquets, solucionem una petita part, però creiem que hi ha les condicions objectives per aconseguir-ho.Tot el que ha estat la requalificació de Can Monmany indica que hi ha les eines per fer-ho, és qüestió de prioritats


Els ecosocialistes han lamentat que el PSC hagi 'desplaçat' el seu posicionament respecte la darrera moció que van presentar conjuntament, i han afegit que incloure Can Busquets dins l'estudi sobre zones urbanitzables no programades no garanteix, en cap cas, la seva preservació. Des d'ICV-EA consideren que no es pot equiparar aquest espai a d'altres zones com Can Vasconcel o el Turó del Lluc, i que a més, fins ara ni CiU, ni ERC ni PSC 'no s'han cregut la feina d'aquesta comissió'.

Per últim, han remarcat que els acords anunciats per CiU i PSC són fruit de les negociacions de les diverses formacions al sí de les comissions d'urbanisme i han recordat que la seva formació no donarà suport als propers tràmits sobre Can Monmany sinó veuen l'actual Pla d'Equipaments i la seva actualització, si no es fa l'estudi de cada casa fora d'ordenació i no s'arriba a unes conclusions dins la comissió que estudia les zones urbanitzables no programades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.