El PSC insisteix a l'equip de govern que s'adhereixi al Pla d'Escoles Bressol abans que acabi el termini al juny


  • Comparteix:

El PSC torna a reclamar a l'equip de govern que Sant Cugat se sumi al Pla d'Escoles Bressol de la Generalitat. Els socialistes posen com a exemple l'EMD de Valldoreix, que comptarà amb 28 places bressol més per haver-se adherit a aquesta iniciativa del govern.

Els socialistes consideren necessari un impuls en la creació de places bressol per respondre a la creixent demanda de les famílies santcugatenques. Per aquest motiu, el PSC demana a l'equip de govern que se sumi al Pla d'Escoles Bressol de la Generalitat abans del juny, mes en què finalitza el termini.

Segons els socialistes, l'actual dèficit de places es deu a la manca de sensibilitat de l'equip de govern cap a l'educació infantil. Per exemplificar-ho, el PSC ha denunciat que en l'actual mandat no s'haurà creat cap plaça d'escola bressol.

El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha posat com a exemple, en canvi, l'EMD de Valldoreix per haver-se adherit a aquesta iniciativa

Salvador Gausa

Valldoreix ha pres la decisió encertada. A hores d'ara, l'equip de govern continua sense sumar-se a la iniciativa.


El pla contempla que la Generalitat pagarà el 95 % de la construcció de noves escoles bressol. A més, la iniciativa preveu aportar 700 euros més de subvenció per cadascuna de les places bressol d'un municipi. Segons els socialistes, l'equip de govern va deixar d'ingressar poc més de 260.000 euros l'any passat per no haver-se adherit al pla.

La regidora del PSC, Neus Sotomayor, diu que l'equip de govern no vol sumar-se al pla, perquè no vol assumir-ne el cost econòmic.

Neus Sotomayor

Pensem que l'equip de govern no s'hi vol sumar perquè no vol assumir el cost econòmic de crear noves places.


El PSC i el PP han presentat diverses mocions, rebutjades al ple, per reclamar a l'equip de govern que se sumi al pla d'escoles bressol. Actualment, 228 consistoris s'han adherit a la iniciativa de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.