El PSC proposa elaborar un Pla Local de Seguretat Viària per reduir els accidents urbans


  • Comparteix:

El PSC proposarà en el ple municipal d'aquest dilluns la creació d'un Pla Local de Seguretat Viària. D'aquesta manera, els socialistes volen avançar-se al futur Pla de Seguretat Viària 2008-2010 del govern de la Generalitat que instarà els Ajuntaments de més de 30.000 habitants i les capitals de comarca a elaborar un pla local de seguretat viària. L'objectiu és assolir la fita que es marca la Unió Europea de reduir el 50% de les víctimes per accident de circulació abans del 2010.

Una manera d'aconseguir una reducció del 50% de les víctimes d'accidents de trànsit és lluitar contra la sinistralitat a les vies urbanes. Per això, el grup socialista proposa elaborar un Pla Local de Seguretat Viària, tal com aconsella el govern.

La regidora socialista, Aintzane Conesa, explica l'objectiu de la proposta


Aintzane Conesa

El Servei Català del Transit s'ha marcat l'objectiu de reduir els accidents a les zones urbanes. Per aconseguir-ho totes les poblacions de més de 30.000 habitants hauran de disposar d'un pla local.



Per desenvolupar el Pla Local de Seguretat Viària, els Ajuntaments disposen d'un Pla Local Marc elaborat pel Servei Català del Trànsit. Conesa avança el contingut del futur pla.


Aintzane Conesa

Aquest pla marc consisteix en una diagnosi de les vies urbanes de les localitats. Després es fa una anàlisi estadística dels accidents i s'identifiquen els punts de risc. Amb això es defineixen els objectius.



El grup socialista espera arribar a presentar una moció institucional, ja que compta amb el suport de l'equip de govern. D'aquesta manera, i en cas que la moció s'aprovés, Sant Cugat se sumaria a poblacions com Terrassa, Rubí, Tarragona i Cerdanyola que ja compten amb plans de seguretat viària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.