El Congrés aprova la continuïtat de la programació de TVE en català amb els vots en contra del PSOE


  • Comparteix:

La Comissió de Control Parlamentari de RTVE del Congrés ha aprovat una Proposició no de llei de CiU, ERC i IU-ICV, pactada amb el PP i amb els vots en contra del PSOE, que insta el Govern a garantir 'la continuïtat de Ràdio 4'. La proposició també advoca pel manteniment de les desconnexions territorials de TVE a Catalunya.

La iniciativa ha prosperat després d'un debat en què CiU, ERC i ICV han acceptat tres esmenes del PP relatives a aspectes tècnics del text i han desestimat una altra esmena del PSOE que apostava pel manteniment de la presència del català a les ones estatals, però no incorporava cap referència a Ràdio 4.

Finalment la proposició no de llei insta el govern espanyol a garantir 'la continuïtat de Ràdio 4, amb les seves emissions de 24 hores en català' i a 'rellançar' l'emissora 'tenint en compte la realitat social canviant, i promovent un projecte adequat a les seves característiques de servei públic que garanteixi la seva supervivència a través d'un model consolidat, sòlid i altament competitiu'.

També aposta pel 'manteniment de les desconnexions territorials de Ràdio 1, Ràdio 5, Ràdio Exterior d'Espanya, TVE a Catalunya i la resta d'emissions i produccions que es realitzen des de Catalunya', i reclama que els mitjans públics de titularitat estatal 'segueixin complint l'obligació de garantir la presència' de les llengües cooficials a les emissions de RTVE 'com a reflex de la pluralitat lingüística i cultural del país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.