CiU i PP creuen que el trencament del tripartit pot afectar alguns projectes locals i PSC, ERC i ICV-EA ho descarten


  • Comparteix:

El cessament dels consellers d'ERC i el consegüent trencament del govern tripartit ja ha generat les primeres reaccions entre els partits polítics de Sant Cugat. CiU considera que això pot generar una situació d'inoperància' que afecti també a actuacions relacionades amb la ciutat. Des del PP apunten un acostament entre CiU i PSC que podria tenir conseqüències també a nivell local, i PSC, ERC i ICV-EA coincideixen a dir que aquesta crisi no ha d'afectar al municipi.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, considera que el cessament dels consellers d'ERC del tripartit respon a la 'crònica d'una mort anunciada' en un govern que, segons diu, no ha deixat de donar ensurts. Recasens ha remarcat que la federació nacionalista garantirà la governabilitat fins la celebració del referèndum de l'Estatut, però ha expressat la seva preocupació per la situació de futur i pel fet que la 'inoperància' del govern català pugui posar pals a les rodes a d'altres administracions.

Joan Recasens

Si el govern, amb teòriques plenes facultats ja era lent i poc resolutiu, la situació que tindrà a partir d'ara preocupa. I ens preocupa que les administracions que tenim capacitat i voluntat de complir els compromisos, ens trobem pals a les rodes per la inactivitat d'una administració superior


Des del PSC, el portaveu municipal, Salvador Gausa, ha dit que la decisió era 'necessària' per clarificar el panorama polític, després de la decisió d'ERC de demanar el 'no' al referèndum de l'Estatut. Gausa diu que d'aquesta manera s'ha fet més comprensible per a la ciutadania la posició del govern de Catalunya. El portaveu socialista rebutja que la nova crisi de govern afecti a nivell municipal, i en concret a Sant Cugat.

Salvador Gausa

No ha d'afectar molt. Els diferents nivells de govern estan ben separats. Durant aquests mesos, algunes decisions deixaran d'estar en mans d'ERC i caldrà encaminar-les. Nosaltres estem per donar solucions als ciutadans de Sant Cugat.


El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, ha qualificat la decisió de Maragall de 'gravíssim error' i ha dit que 'difícilment' es podrà reeditar un govern tripartit d'esquerres després de la ferida oberta per aquesta crisi. Pomar descarta, però, que el fet que el govern estigui en funcions fins a la celebració d'eleccions anticipades pugui afectar negativament la nostra ciutat.

Eduard Pomar

Pot haver-hi alguns dies de paralització en alguns projectes, però crec que això no afectarà al funcionament municipal.


ICV-EA considera que es podien haver mantingut els consellers d'ERC fins a les eleccions anticipades. No obstant això, els ecosocialistes afirmen respectar la decisió del president Maragall. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha remarcat que la seva formació continua apostant per un govern d'esquerres a Catalunya. D'altra banda, Boix assegura que el cessament dels consellers republicans no afectarà l'escenari polític local.

Xavier Boix

No creiem que el cessament afecti el dia a dia de les conselleries. Tampoc no crec que afecti Sant Cugat.


Per últim, el Partit Popular considera 'encertada' la decisió de Pasqual Maragall de cessar els consellers republicans. Tot i això, els populars creuen que el president de la Generalitat hauria d'haver convocat les eleccions en una data prèvia al referèndum. La portaveu del grup municipal local, Berta Rodríguez, ha acusat el tripartit d'haver fet 'el ridícul espantós' en aquests darrers dos anys. Rodríguez considera també que hi ha un acostament entre CiU i PSC en la política catalana que podria tenir conseqüències en l'àmbit municipal.

Berta Rodríguez

Veurem qui ocupa les conselleries. Hi ha un acostament entre CiU i el PSC, i en vistes que això pugui arribar a bon port, si el PSC es queda les conselleries, potser per una futura entesa a Sant Cugat, mira de complir


Fonts de la presidència de la Generalitat han assegurat que les carteres vacants seran assumides provisionalment pels presidents de les respectives comissions del Govern. La nova distribució del Govern s'anunciarà, com a molt tard, dimarts de la setmana que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.