El grup E-cristians farà campanya a Sant Cugat en contra de l'Estatut


  • Comparteix:

El grup E-cristians organitzarà actes a Sant Cugat per promoure el 'no' al referèndum sobre l'Estatut. L'organització religiosa critica el títol primer del text, que recull els drets i deures de la ciutadania, i que per al col·lectiu imposa un model de societat 'laïcista' que divideix al poble de Catalunya.

Segons E-cristians, el títol primer de l'Estatut defineix un projecte de societat incompatible amb el que té bona part del poble català, que s'allunya del consens del 1979 i afavoreix la divisió social. Per això, l'organització religiosa promourà el vot negatiu en el referèndum del 18 de juny, un posicionament que consideren coherent amb el magisteri de l'Església catòlica.

En concret, E-cristians considera que el nou Estatut 'eludeix el dret a la llibertat d'educació', 'fomenta les unions de fet' en detriment dels matrimonis, 'dóna peu a introduir l'eutanàsia i el suïcidi assistit' i 'estableix l'adortament lliure'. Un dels membres del secretariat central d'E-cristians, Fernando de Salas', recomana als cristians votar 'no' al referèndum de l'Estatut.

Fernando de Salas

En cap cas es pot recolzar aquest Estatut. La postura més coherent és el no. Si algú s'hi sent incòmode per motius polítics, que s'abstingui.


A través de la seva pàgina web, E-cristians fa una crida a difondre el seu argumentari en una campanya que pren com a base ideològica el manifest dels bisbes sobre el projecte d'Estatut. L'organització també demana que es reparteixin fulletons i que es facin aportacions econòmiques per finançar la campanya.

E-cristians farà un acte central a Barcelona l'11 de juny i té previst organitzar presentacions i xerrades a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.