ICV-EA es retira de la Mesa de Residus i demana la dimissió de Recasens per incomplir el Residu Mínim


  • Comparteix:

ICV-EA ha abandonat la Mesa de Residus i ha demanat la dimissió del tinent d'alcalde Joan Recasens per haver incomplert el programa de Residu Mínim. Els ecosocialistes critiquen que l'equip de govern no hagi consensuat amb la resta de forces polítiques i agents implicats la introducció de contenidors grocs, i denuncien que en 10 anys no s'hagi estat capaç de tenir una planta de triatge de referència.

La formació s'ha mostrat 'decebuda' i 'desil·lusionada' per la 'manca de compromís polític' de l'equip de govern en l'aplicació del programa Residu Mínim. El portaveu municipal d'Iniciativa, Xavier Boix, ha anunciat la decisió d'abandonar la Mesa de Residus perquè, segons diuen, no compleix la seva funció i s'ha convertit en un organisme merament informatiu.

Xavier Boix

Donat que la Mesa de Residus no serveix per consensuar, l'abandonem. És una pèrdua de temps. Les persones que la dirigeixen no ens mereixen cap respecte polític.


En aquest sentit, els ecosocialistes han demanat la dimissió o el cessament del tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, a qui acusen de no haver-se pres seriosament l'aplicació del programa Residu Mínim en els últims 10 anys. Iniciativa subratlla que en tot aquest temps no s'ha aconseguit tenir una planta de triatge de referència ni completar la recollida de la brossa orgànica a tot el municipi.

Per a Xavier Boix, la negligència de l'equip de govern ha tingut efectes molt negatius.

Xavier Boix

Portem 10 anys portant 400 tones d'envasos a l'abocador. El senyor Recasens porta de motxilla 4 milions de quilos d'envasos portats a l'abocador, per incompetència.


La formació ecosocialista lamenta que la introducció dels contenidors grocs -que no es preveuen al Residu Mínim- s'hagi decidit sense consens. Iniciativa considera que aquesta actuació implica una renúncia al Residu Mínim i demana conèixer els criteris que l'han motivat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.