Recoder acusa l'EMD de difondre falsedats per dir que la seguretat ciutadana és competència exclusiva de l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'alcalde recorda que, segons la legislació vigent, la segruetat ciutadana a Sant Cugat és competència de la policia estatal fins que arribin els Mossos d'Esquadra

L'alcalde recorda que, segons la legislació vigent, la segruetat ciutadana a Sant Cugat és competència de la policia estatal fins que arribin els Mossos d'Esquadra

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, acusa l'EMD de Valldoreix de difondre falsedats per afirmar a la seva revista oficial que la seguretat ciutadana és competència de l'Ajuntament. L'alcalde remarca que segons la legislació vigent la competència de seguretat ciutadana correspon, a l'espera del desplegament dels Mossos d'Esquadra, a la policia estatal, i que la policia local fa una tasca de suport. Recoder ha aprofitat per fer una crida a la tranquil·litat, reiterant que aquests dies hi ha més policies que mai patrullant pels carrers del municipi.

El darrer número de la revista 'Info Valldoreix' dedica un article a reclamar més mesures de seguretat, especialment després dels episodis de robatoris violents que s'han produït a la zona. L'article denuncia les deficiències del servei de seguretat ciutadana i fa referència a l'alcalde, Lluís Recoder com a 'responsable en temes de seguretat com a competència exclusiva de l'Ajuntament'.

Davant d'aquest article, l'alcalde ha acusat l'EMD de 'difondre falsedats', ja que segons ha remarcat, la competència de seguretat ciutadana és, segons la legislació vigent, competència de la policia estatal, a l'espera de l'arribada dels Mossos d'Esquadra. Per a Recoder, dir que aquest tema és responsabilitat de l'Ajuntament és 'perniciós' i una 'irresponsabilitat'.

Lluís Recoder

Repeteix una premissa que és absolutament falsa quan diu que la competència de seguretat ciutadana a Valldoreix és de l'Ajuntament. Ho desmenteixo amb la llei a la mà, on queda molt clar que la competència de seguretat a la ciutat, fins el desplegament dels Mossos, és de la policia nacional


Recoder també ha desmentit que només hi hagi 1 policia local a Valldoreix. Segons ha explicat l'alcalde, hi ha un policia de barri per aquesta zona, i després la policia local fa altres serveis al barri igual que a la resta del municipi.

Lluís Recoder

És falsa l'afirmació que a Valldoreix hi ha un policia, és una informació esbiaixada. HI ha un policia de barri, igual que en altres barris. A banda, la policia local a Valldoreix fa feina de regulació de trànsit, de protecció escolar, i tota la policia local vetlla per la seguretat a tot el municipi


L'alcalde ha volgut fer una crida a la tranquil·litat, remarcant que aquests dies 'hi ha més policies que mai patrullant pel municipi', i que des del 25 de maig no hi ha hagut robatoris nocturns a Sant Cugat. Per a Recoder, ara l'objectiu és garantir que aquest reforç de la policia estatal es mantingui fins el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la comarca i així ho ha demanat al delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel.

Per últim, l'alcalde ha tornat a fer una crida a la col·laboració dels ciutadans, recordant que han d'avisar la policia en cas de veure alguna cosa sospitosa o en cas que es produeixin delictes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.