El sòl de la Casa Mónaco dedicat a equipaments es trasllada a la zona del CEIP Pi d'en Xandri


  • Comparteix:

El sòl destinat a equipaments de la Casa Mónaco es traslladarà a la zona del CEIP Pi d'en Xandri. El plenari municipal d'aquest dilluns ha aprovat inicialment una ordenació urbanística d'aquests sectors i una reordenació dels seus equipaments. La proposta de l'equip de govern no ha comptat amb el suport de cap formació de l'oposició, que ha demanat que el punt es quedi sobre la taula.

El ple municipal ha aprovat una modificació puntual i una transcripció a escala 1/1000 del Pla General Metropolità (PGM) en el sectors Eixample Sud i Turó d'en Lluch Nord. La principal novetat de la modificació puntual de PGM és la requalificació d'una part de la parcel·la on està ubicada la Casa Mónaco. En concret, la modificació contempla que una part del seu sòl d'equipaments es traslladi a l'entorn del CEIP Pi d'en Xandri. Una vegada aprovat el Pla d'Equipaments, es determinarà l'ús definitiu d'aquest sòl.

Aquesta requalificació permetrà a l'Ajuntament, a través de Promusa, construir un total de 12 habitatges dins de la parcel·la que ocupa la Casa Mònaco, la meitat dels quals es destinaran a habitatge protegit.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha defensat així la proposta.

Mercè Conesa

No perdem equipament i el traslladem al CEIP Pi d'enXandri. Ja decidirem a què el dediquem.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, considera que amb aquesta ordenació, es perd una oportunitat de centralitzar els equipaments culturals i artístics.

Xavier Boix

Crec que perdem una oportunitat de tenir una centralitat d'equipaments per a la cultura.


El PP, PSC i ERC han demanat que el punt es quedi sobre la taula fins que no s'aprovi el Pla d'Equipaments. Tot i això, Mercè Conesa ha explicat que hi ha un informe del secretari general conforme l'expedient és correcte i pot tirar endavant la transcripció. La proposta de deixar el punt sobre la taula ha quedat rebutjada amb els vots a favor de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.