L'Ajuntament es compromet a adoptar criteris ambientals en els concursos i operacions de compra


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup d'ICV-EA per a l'adopció de criteris ambientals en els concursos i compres de l'Ajuntament. Les esmenes fetes per l'equip de govern han estat incorporades, amb la intenció de remarcar que els criteris de la compra-venda ja estan contemplats en el Pla d'Acció de l'Agenda 21. Aquest fet ha facilitat l'acord general dels partits polítics.

Aquesta moció implica introduir criteris de compra verda en tots els plecs de condicions dels concursos públics municipals d'adquisició de produtes i serveis; formar els treballadors del departament de compres del consistori en els criteris de la compra verda;

També es recull crear una comissió de seguiment dins l'Oficina 21 que vetlli pel compliment dels criteris de compra ambiental; i finalment, introduir, prèvia reunió de la comissió de seguiment, mecanismes que garanteixin la reducció i el reciclatge de residus en tots els departaments públics municipals.

Els ecosocialistes s'han felicitat de la implicació de l'equip de govern que ha presentat tres esmenes complementàries. Per Assun Reyes, presidenta de la formació de l'esquerra verda, tot el que s'ha esmenat referma la moció i els dóna més garanties sobre el futur d'aquests criteris ambientals.

Assun Reyes

Estem contents que l'equip de govern hagi fet aquestes tres esmenes que acceptem. Tot el que han esmenat referma la moció i dóna més garanties de que tirarà endevant el que nosaltres demanem.


Per la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha intervingut en representació de l'equip de govern i ha remarcat el caràcter complementari de les esmenes. Segons Pomar, només es pretén recordar que la compra verda és un afer que ja contempla el pla d'acció de l'Agenda 21.

Eduard Pomar

Són esmenes complementàries per remarcar que la compravenda és un tema que ja contemplen dues accions de l'Agenda 21, que parlen d'aplicar criteris ambientalment correctes en les compres públiques.


De la seva banda, la portaveu del grup municipal del PP, Berta Rodríguez, ha agraït a ICV la presentació d'aquesta moció i ha recordat que s'ha d'anar incorporant de mica en mica les directives comunitàries i les premises que hauran de seguir totes les adminstraciones públiques amb la nova llei de contractes de l'Estat.

Per part del grup socialista, el portaveu Salvador Gausa ha dit que el PSC està a favor de 'passar de la literatura a mesures quantificables' i ha recordat que aquestes mesures no els venen de nou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.