L'alcalde reitera el compromís amb la protecció de Torre Negra i diu que la sentència del TS no implica que s'acabi urbanitzant


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat ha refermat el compromís de l'Ajuntament amb la protecció de Torre Negra i ha assegurat que, en cap cas, la darrera sentència del Tribunal Suprem sobre aquest sector implica la urbanització d'aquest espai. Lluís Recoder ha fet aquestes declaracions després de que el Tribunal Suprem hagi ratificat una sentència del TSJC que obliga l'Ajuntament a tramitar un Programa d'Actuació Urbanística presentat en el seu moment per la promotora de Núñez i Navarro.

A l'espera de fer una valoració més detallada, l'alcalde ha volgut fer una crida a la tranquil·litat, remarcant que la decisió del Tribunal Suprem determina que la promotora de Núñez i Navarro tenia dret a presentar un Programa d'Actuació Urbanística i que l'Ajuntament havia d'acceptar-lo a tràmit. Però que en cap cas implica la urbanització d'aquest sector.

Lluís Recoder ha recordat que el ple del consistori ja va declarar en el seu moment i per unanimitat la voluntat que aquest espai fos no urbanitzable i que aquesta decisió va ser ratificada per la Generalitat a finals del 2003. L'alcalde ha afegit que està pendent la declaració de Collserola com a parc natural i que l'Ajuntament, de la seva banda, continuarà lluitant perquè a Torre Negra no s'hi pugui construir mai.

Lluís Recoder

Jno puc dir que no passi res perquè hi ha una sentència, però era esperada. Torre Negra continua sent sòl no urbanitzable i si de nosaltres depèn, Torre Negra continuarà sent no urbanitzable de per vida


Recoder ha explicat que malgrat no tenir encara la notificació de la sentència, els equips jurídics de l'Ajuntament ja estan estudiant la resolució del Tribunal Suprem. L'alcalde ha afegit però que encara són difícils de determinar les conseqüències i les accions a emprendre ja que des que es va presentar la demanda per part de la promotora de Núñez i Navarro, han canviat tant la normativa com la qualificació del sòl.

Lluís Recoder

Els PAU ja no existeixen en l'actual legislació. Les lleis tenen disposicions transitòries que són les que regulen el pas d'un règim a un altre, i s'ha de veure com s'aplica. I en el seu moment, els PAU no es podien aplicar sobre un espai no urbanitzable, ara no seria viable


Per últim, Recoder ha volgut remarcar les dificultats que comporta en l'actual sistema jurídic convertir un sòl urbà o urbanitzable en no urbanitzable. L'alcalde ha dit que l'Ajuntament ha fet un esforç molt important amb Torre Negra i ha assumit un risc que 'ja és suficient' i que la ciutat 'no té necessitat d'assumir-ne més'.

Recordem que el sector de la Torre Negra ocupa poc més de 170 hectàrees i que a finals del 2003 va ser declarat no urbanitzable. L'Ajuntament està treballant actualment en el Pla Especial d'aquest sector i manté la voluntat d'arribar a acords amb els propietaris perquè bona part del sòl pugui passar a ser de titularitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.