La Generalitat inclou Torre Negra dins la proposta del futur parc natural de Collserola


  • Comparteix:

L'àmbit de la Torre Negra s'inclourà en la proposta de la Generalitat per declarar Collserola parc natural. El govern català ha obert un període de consultes amb els municipis afectats per delimitar els espais naturals que s'inclouran en la proposta. El PSC demana a l'equip de govern municipal que informi els grups de l'oposició d'aquest procés.

En una intervenció al ple municipal d'aquest dimarts, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha explicat que la Generalitat ha iniciat els contactes amb els ajuntaments de l'entorn de Collserola per definir l'abast del Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) de Collserola, primer pas abans de declarar la zona parc natural. Gausa ha reclamat a l'equip de govern informació sobre aquest procés i que es compti amb els grups de l'oposició a l'hora de prendre les decisions.

Salvador Gausa

S'estan produint avanços des de la Generalitat per declarar Collserola parc natural. S'està en tràmits de consulta amb els ajuntaments per definir els límits del PEIN de Collserola. Demanem que se'ns informi.


Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha qualificat de 'bona notícia' les gestions del govern català per declarar Collserola com a parc natural. Pomar ha confirmat que la Generalitat ha inclòs l'àmbit de la Torre Negra dins la proposta de protecció.

Eduard Pomar

És una bona notícia que això vagi endavant, tot i que la Generalitat encara no ho ha aprovat. La proposta de parc natural de Collserola incorpora la Torre Negra, com havia demanat l'Ajuntament.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que es convocarà una comissió informativa per informar l'oposició del procés iniciat per la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.