El PSC celebra que l'Ajuntament aposti per tenir mediadors socials però lamenta que aquesta 'no sigui una prioritat del govern local'


  • Comparteix:

El PSC de Sant Cugat es felicita que l'equip de govern municipal de CiU i ERC hagi decidit acollir-se al programa d'ajudes de la Diputació de Barcelona per finançar la figura de mediadors socials. Els socialistes lamenten però que el govern local no s'hagi marcat aquest projecte com una prioritat política, destinant-hi també una partida del pressupost municipal.

El passat mes de març, el ple municipal va rebutjar una moció del PSC proposant la creació d'un servei de mediació social que, a través de professionals, contribuís a resoldre els conflictes professionals i personals que sorgissin entre ciutadans.

Ara, els socialistes s'han felicitat que finalment l'equip de govern hagi decidit tirar endavant amb el projecte i s'hagi acollit a un programa de la Diputació de Barcelona de suport als ajuntaments perquè puguin tirar endavant la creació d'aquest servei. La regidora socialista, Aintzane Conesa, ha lamentat però que, segons ha dit, l'equip de govern no s'hagi marcat aquesta proposta com una prioritat política.

Aintzane Conesa

Nosaltres a més d'aquest finançament extern demanàvem compromís de l'Ajuntament de rerservar una partida pressupostària, a part del que et vingui externament. És una prioritat política que es fixa un equip de govern


D'altra banda, des de l'agrupació local socialista s'han felicitat del decret aprovat pel govern català amb l'objectiu de regular més concretament el primer cicle formatiu dels 0 a 3 anys i establir els requisits bàsics que han tenir un centre per denominar-se escola bressol. Per al portaveu del PSC, Salvador Gausa, es tracta d'establir uns paràmetres mínims de qualitat que ajudin a clarificar un sector on avui dia hi ha molta oferta i de característiques molt variades.

Per a Gausa, això és especialment important a Sant Cugat, actualment la ciutat més jove de tot l'Estat Espanyol.

Salvador Gausa

Aquest decret el que vol és millorar la qualitat de les escoles bressol públiques i privades, establint una sèrie de mínims i requisits per tal que compleixin uns estàndards de qualitat. I creiem que això és molt important a la nostra ciutat, que té l'índex de gent jove més alt d'Espanya


De fet, l'any 2002 l'agrupació local socialista va presentar una moció al ple instant a regular, per mitjà d'una normativa municipal, el panorama d'escoles bressol i ludoteques de la ciutat, que no va prosperar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.