Recoder i Pomar asseguren que el pacte entre CiU i ERC ha donat estabilitat al govern de la ciutat


  • Comparteix:

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Medi Ambient consideren que no tindran cap problema per mantenir el pacte fins a final de mandat

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Medi Ambient consideren que no tindran cap problema per mantenir el pacte fins a final de mandat

L'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, fan una valoració positiva del pacte de govern entre CiU i ERC. 3 anys després de la seva signatura, tots dos afirmen que l'acord ha contribuït a donar estabilitat al govern municipal i consideren plenament assumible mantenir-lo fins a final de mandat.

Quan ja s'han complert 3 anys de la signatura del pacte de govern municipal, el convergent Lluís Recoder i el republicà Eduard Pomar asseguren que l'acord gaudeix de bon estat de salut i que està plenament consolidat.

L'alcalde ha assegurat que el pacte ha contribuït a donar estabilitat al govern de la ciutat i que això ha permès tirar endavant molts projectes.

Lluís Recoder

Els governs sense estabilitat tenen menys capacitat per tirar endavant projectes, i que sant Cugat hagi tingut un govern estable crec que és molt important per la ciutat


Per a Recoder, durant aquests 3 anys 'la ciutat ha millorat' i malgrat les previsions del PGM s'ha fet un creixement 'el millor possible i planificat'. L'alcalde ha subratllat l'aposta per les polítiques de cohesió social, la construcció de 1.000 habitatges públics abans que acabi el mandat, la vianantització del centre històric o la continuació de la urbanització dels districtes. També ha destacat la política econòmica, centrada en l'eficiència, i la creació de projectes com Santcugatribuna i l'Eix de la B-30.

De la seva banda, el republicà Eduard Pomar, ha destacat l'aposta per l'habitatge públic, la inversió en nous equipaments socials com la Masia Torreblanca o Can Quitèria, l'aprovació del Pla d'Acció de l'Agenda 21o la redacció del pla especial del parc rural de la Torre Negra. També ha remarcat la construcció de nous trams de carrils bici, la creació de l'Òrgan de Gestió dels Espais Naturals o la partida de lliure disposició dels districtes.

Per al tinent d'alcalde de Medi Ambient, el govern de coalició s'ha consolidat i a final de mandat s'hauran executat molt bona part dels acords recollits en el pacte.

Eduard Pomar

Hem impulsat polítiques socials i medi ambientals però també hem incidit en la resta de polítiques municipals perquè es complissin els acords del pacte de govern. Una part molt important ja ha estat executada o està en vies d'execució


Tant Recoder com Pomar han valorat positivament que s'hagi arribat a un acord per tirar endavant la modificació del PGM de la Floresta excloent el sector de Can Busquets, que durant aquests 3 anys ha estat un dels principals punts de desencontre entre les 2 formacions.

Tots dos han apuntat també que no s'ha parlat de possibles pactes postelectorals i que, en tot cas, hauran de ser els electors els qui decideixin i valorin la feina feta. Pel que fa a Valldoreix, han coincidint a destacar que, malgrat que al principi les relacions van ser més difícils, les dues administracions han demostrat la capacitat de negociar i arribar a acords positius pel conjunt de ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.