L'alcalde fa una crida a omplir de contingut l'Estatut per avançar en l'autogovern


  • Comparteix:

Recoder remarca que el debat identitari continua viu a Catalunya

Recoder remarca que el debat identitari continua viu a Catalunya

La necessitat de desenvolupar el nou Estatut ha centrat el discurs institucional de l'alcalde en motiu de la Diada Nacional. Lluís Recoder ha afirmat que el text estatutari obre una nova etapa per a la recuperació de l'autogovern i ha assegurat que és una bona eina per afrontar els nous reptes del país, com la defensa del català, les noves tecnologies i la immigració.

El desenvolupament del nou Estatut per afrontar els reptes futurs de Catalunya ha marcat el discurs institucional de l'alcalde en motiu de la Diada Nacional. Recoder ha afirmat que l'Estatut de 1979 ja és història i ha afegit que el text refrendat el juny passat és una bona eina per recuperar el lideratge i escriure el futur col·lectiu del país.

Amb tot, l'alcalde ha advertit que és necessari omplir el nou Estatut de continguts per garantir l'autogovern i els valors propis del país.

Lluís Recoder

El nou Estatut és un bon instrument per afrontar els reptes com la defensa del català, les noves tecnologies, la sanitat, l'educació, la immigració i els valors.


Davant més de 300 persones a la plaça Barcelona, l'alcalde també ha apuntat que, a principis del segle XXI, el debat identitari és més viu que mai a Catalunya. Un país, ha dit, petit però modèlic a l'hora d'incorporar els nouvinguts. Recoder ha animat els santugatencs a renovar el compromís amb el país i amb els valors que li són propis com la pau, la tolerància i la cultura de l'esforç.

Lluís Recoder

Avui al segle XXI el debat de les identitats és ben viu al cor d'homes i dones que volen continuar-se sentint catalans.


Per últim, l'alcalde ha destacat, un any més, que l'Onze de Setembre ha de servir per refermar la catalanitat i els drets del poble de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.