Un acord entre l'Ajuntament i la Generalitat permetrà construir 24 pisos de lloguer protegit darrere del Monestir


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni per construir una promoció de 24 habitatges de lloguer general al darrere del Monestir. Els terrenys són, a parts iguals, de Promusa i l'Incasòl. La societat municipal s'encarregarà de gestionar les expropiacions i construir els habitatges, que es preveu que estiguin enllestits d'aquí dos anys i mig.

Els terrenys estan ubicats al passeig Francesc Macià, entre els carrers de la Creu i Sant Llorenç. La meitat de la superfície pertany a l'Ajuntament i la resta a l'Institut Català del Sòl (Incasòl), que pertany a la Generalitat. Gràcies al conveni signat per les dues administracions, la societat municipal d'habitatge, Promusa, assumirà l'expropiació d'11 cases afectades i construirà dues promocions de 12 pisos cadascuna en règim de lloguer protegit. L'Incasòl paga la seva part del projecte però cedeix la gestió a l'Ajuntament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat l'esforç de l'Ajuntament per construir habitatge públic a tot el municipi, i especialment al barri del Monestir.

Lluís Recoder

L'habitatge públic està present a tot el municipi, i de manera molt especial al barri del Monestir o Sant Francesc.


El secretari general d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernández, ha agraït el paper de l'Ajuntament en aquest conveni. El consistori, a través de Promusa, assumeix les principals responsabilitats i fins i tot podria encarregar-se de gestionar el lloguer, un cop les promocions s'adjudiquin. El secretari general d'Habitatge ha obert aquesta possibilitat.

Ricard Fernández

He d'agrair que la societat municipal assumeixi la responsabilitat d'acabar l'expropiació, el projecte i la construcció. Després es podria fer una gestió comuna o delegada del lloguer.


Els 24 pisos de lloguer general podrien ser una realitat d'aquí dos anys i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.