PSC i ICV tornen a criticar la urbanització de la Costa del Golf arran de la sentència que obliga a enderrocar una vivenda


  • Comparteix:

Fotografia d'arxiu

Fotografia d'arxiu

El PSC exigeix a l'equip de govern que no porti al ple la modificació puntual del pla parcial de la Costa del Golf per legalitzar 'a posteriori' les obres de construcció d'una vivenda propietat de l'extennista Àlex Corretja. Des d'ICV-EA se sumen a les crítiques per la urbanització de la Costa del Golf i adverteixen que l'Ajuntament haurà d'indemnitzar Corretja si finalment s'executa la sentència que obliga a enderrocar la seva vivenda.

Els grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV-EA, han recordat que l'any 2000 van votar en contra de l'estudi de detall de dues parcel·les a la Costa del Golf, on l'extennista Àlex Corretja va construir la seva vivenda. Sis anys després d'aquell tràmit, i com a conseqüència de la denúncia interposada per una veïna, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat l'Ajuntament a enderrocar la casa abans del 5 de novembre. En concret, la sentència anul·la la llicència d'obres que va permetre la construcció de l'edificació perquè no es va respectar el pla parcial de la zona.

Davant d'aquesta situació, el PSC insisteix que la urbanització de la Costa del Golf va ser un 'error' i va suposar una 'mossegada' a Collserola. A més, el portaveu socialista, Salvador Gausa, reclama a l'equip de govern que no porti al proper ple una modificació puntual del pla parcial del sector ja que això seria fer 'urbanisme a mida'.

Salvador Gausa

Demanem que aquest punt no es porti a ple, perquè seria un símptoma d'un urbanisme fet a mida.


Des d'ICV-EA també consideren que la urbanització de la Costa del Golf va ser un 'atemptat' contra Collserola. El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, adverteix, a més, que el conjunt de la ciutat haurà de pagar les conseqüències de la mala gestió urbanística de CiU si la sentència que obliga a enderrocar la vivenda s'acaba executant.

Xavier Boix

La Costa del Golf ja és irrecuperable. El que més ens preocupa ara és que la ciutat sortirà perdent perquè haurà de pagar una indemnització important.


L'equip de govern va anunciar que recorreria la sentència al Tribunal Constitucional. En una nota, el govern municipal va indicar que una sentència del jutjat-contenciós administratiu de Barcelona va validar el procediment urbanístic pel qual es va construir l'edifici, una decisió ratificada per la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.