Les urgències en malalties mentals ja tenen un protocol d'actuació


  • Comparteix:

El poder judicial, les entitats municipalistes i les administracions públiques catalanes han signat un protocol d'intervenció en casos d'urgències en malalts mentals. L'acord s'ha signat dins el marc del Pla Director de Salut Mental i Addiccions.

Casos d'atencions urgents, trasllats i ingressos forçosos de malalts mentals tenen a partir d'ara una pauta d'actuació específica. Aquest és el resultat del protocol d'intervenció sobre urgències en malalties mentals, pactat entre les diferents institucions i àmbits que solen intervenir en aquests casos.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials de Sant Cugat, Enric Tomàs, explica l'objectiu d'aquest protocol.

Enric Tomàs

Establir les normes d'actuació i la manera en què l'estament assistencial, el judicial i el dels cossos de seguretat s'han de coordinar pel que fa a les urgències en malalties mentals.


Actualment, els ajuntaments es troben amb moltes demandes d'actuació pel que fa a malalties mentals. En aquest sentit, el protocol signat ha de servir per facilitar la tasca dels governs locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.