CiU, PSC i PP rebutgen signar un 'compromís parlamentari' per executar la Via Verda


  • Comparteix:

La plataforma Ciutadans pel Camí Verd es mostra 'decebuda' per la reacció

La plataforma Ciutadans pel Camí Verd es mostra 'decebuda' per la reacció

Ciutadans pel Camí Verd lamenta que CiU, PSC i PP no hagin volgut signar un 'compromís parlamentari' per executar la Via Verda. La plataforma es mostra decebuda per la postura 'contradictòria' dels tres partits, que als ajuntaments han votat a favor del projecte. Des de Sant Cugat, la tinenta d'alcalde de Territori assegura que el document redactat per la plataforma anava més enllà del que es va aprovar per unanimitat al ple municipal.

L'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar per unanimitat una moció de suport a la construcció de la primera Via Verda de les comarques barcelonines. El camí, de 8 quilòmetres de longitud, connectaria Sant Quirze amb Bellaterra i la UAB. En un segon tram, arribaria fins a Sant Joan, a Sant Cugat, i en un tercer fins al bosc de Can Oriol, a Rubí. El trajecte, totalment lliure de trànsit motoritzat, ocuparia una antiga via de tren desafectada i la reserva de terrenys per a l'ampliació del Vial Interpolar.

La plataforma Ciutadans pel Camí Verd denuncia, però, que CiU, PSC i PP han modificat la seva postura i han rebutjat signar un 'compromís parlamentari' per executar la Via Verda. El document, redactat per la plataforma, pretenia arrencar una declaració dels partits polítics abans de les eleccions en relació a l'oportunitat de convertir en realitat el projecte. PSC i PP ni tan sols s'han presentat a l'acte de signatura, celebrat aquest dilluns, mentre que CiU ha renunciat a signar el document.

El president de la plataforma, Ramon Andreu, es mostra decebut per la reacció d'aquests partits.

Ramon Andreu

Estem decebuts perquè ens estan prenent el pèl. O cinisme o incompetència. O no s'han estudiat el projecte o menteixen i diuen unes coses aquí i altres allà.


El text redactat per la plataforma concreta que cal transformar el tram del Vial Interpolar construït al polígon de Can Sant Joan en un 'carrer local' compatible amb el Camí Verd. El document també reclama que es dediquin els boscos de la reserva del Vial Interpolar al seu pas per Cerdanyola exclusivament a la construcció de la Via Verda.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que aspecte, que afecta al municipi veí, no figurava a la moció institucional aprovada al ple municipal de Sant Cugat.

Mercè Conesa

El text que va aprovar el ple de Sant Cugat recolzava el Camí Verd al pas per Sant Cugat. No ens podem pronunciar sobre altres termes. Per tant, no s'entrava en la discussió de la Interpolar a Cerdanyola.


Conesa ha afegit que la moció aprovada a Sant Cugat parlava de fer compatible el tram santcugatenc del Vial Interpolar, ja executat, amb el Camí Verd.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.