La CUP demana que el ple doni suport al jove de Torà presumptament torturat


  • Comparteix:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) confia que ERC i ICV-EUiA donin suport la tramitació d'una moció per aclarir les pressumptes tortures dels Mossos d'Esquadra a un jove de Torà a l'any 2003. La CUP, que presenta la iniciativa per segona vegada, considera necessari un rebuig consistorial dels fets, recollits en l'informe anual d'Amnista Internacional.

La moció se centra en la detenció d'un jove de 19 d'anys sota la Llei Antiterrorista quan sortia de la feina fa tres anys. Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la brigada d'informació de la Policia Nacional espanyola, va practicar la detenció. El jove va denunciar haver rebut maltractaments en dependències policials.

El portaveu de la formació, Aniol Pros, considera que els Mossos no són un cos de seguretat 'idíl·lic'.

Aniol Pros

Esperem que ERC i ICV donin suport a la moció perquè l'Ajuntament es pronunciï sobre la tortura. Hem de començar a treure la careta idíl·lica dels Mossos d'Esquadra.


La CUP destaca que l'informe anual d'Amnistia Internacional sobre tortures recollia el cas del jove de Torà. En aquest sentit, la formació demana a l'Ajuntament que condemni qualsevol acció que atempti contra els Drets Humans.

Si no reben cap resposta, la CUP anuncia que presentaran la seva demanda al torn de precs i preguntes. Segons els impulsors de la moció, aquesta opció impossibilita el pronunciament col·legiat del ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.