Quatre santcugatencs prenen possessió del càrrec de diputats del Parlamet


  • Comparteix:

Els santcugatencs Joan Recasens i Maria Rosa Fortuny per CiU; Josep Maria Balcells, pel PSC-CpC; i José Domingo, per Ciutadans-Partit de la Ciutadania, han pres aquest divendres el càrrec de diputats al Parlament. Balcells ha presidit la mesa d'edat que ha dirigit la primera sessió de la vuitena legislatura. D'altra banda, Sant Cugat s'ha sumat al dol nacional per la mort de l'expresident del Parlament, Joaquim Xicoy.

El nou Parlament de Catalunya ha quedat constituït en un ple que ha marcat l'inici de la vuitena legislatura. Els vots del PSC, ERC i ICV-EUiA han permès a Ernest Benach repetir en el càrrec de president de la cambra catalana. A partir d'ara, Benach té deu dies per reunir-se amb els diferents grups, proposar el nom del candidat a la presidència de la Generalitat i convocar el ple d'investidura.

La sessió constitutiva del Parlament de Catalunya ha començat marcada per la mort, aquest dijous, del que va ser president de la cambra de l'any 1988 a 1995, Joaquim Xicoy. Després de la constitució de la mesa d'edat, presidida pel diputat més gran de l'hemicicle, de 65 anys, el santcugatenc Josep Maria Balcells (PSC-CpC), s'ha fet un minut de silenci en record a Xicoy.

Precisament, les banderes de l'Ajuntament onegen aquest divendres a mig pal en record de Xicoy. L'alcalde i exdiputat Lluís Recoder ha assistit al funeral de Xicoy.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.