Tots els partits reclamen a Madrid el traspàs de rodalies Renfe a la Generalitat


  • Comparteix:

El Congrés dels Diputats aprova per unanimitat una proposta no de llei de CiU que insta el govern espanyol a traspassar rodalies de Renfe a la Generalitat, un traspàs contemplat al nou Estatut. El PP s'ha sumat a la iniciativa i ha assenyalat que, mentre el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre els recursos contra l'Estatut, el text és legal i, per tant, d'aplicació. El traspàs de rodalies inclouria l'estació de Renfe a Sant Cugat.

La proposta insta el govern espanyol al traspàs immediat a la Generalitat del servei de rodalies. La iniciativa també reclama millores del servei ferroviari amb mesures econòmiques, humanes i tècniques.

El portaveu de CiU, Jordi Jané, reclama que es compleixi la moció del Senat que insta el govern espanyol a traspassar rodalies.

Jordi Jané

Demanem que s'acompleixi la moció del Senat que preveu el traspàs de rodalies.


La proposta també inclou les accions previstes en el pla d'actuacions urgents del govern, com l'avançament d'inversions en vies, electrificació, senyalització i manteniment preventiu. La iniciativa contempla l'augment dels mitjans humans i materials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.