Les forces del tripartit neguen que el Quart Cinturó debiliti el govern català


  • Comparteix:

Les formacions del tripartit català neguen que els posicionaments contraposats sobre el Quart Cinturó debilitin el govern de José Montilla. El PSC, partidari de la construcció, celebra que ERC i ICV s'oposin a la infraestructura des de fora del govern. Ecosocialistes i republicans adverteixen que continuaran oposant-se al Quart Cinturó.

Més de 2.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Sabadell en contra del Quart Cinturó. Entre els manifestants, hi havia diversos polítics locals i comarcals d'ICV-EA i ERC.

No obstant això, el PSC continua considerant 'imprescindible' que es construeixi el Quart Cinturó. Segons els socialistes, aquesta infraestructura viària ajudaria a millorar la mobilitat de la zona i a incrementar-ne l'ocupació.

El PSC assegura respectar el dret de les altres formacions del govern a manifestar-se en contra de la carretera. El primer secretari del socialistes a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, elogia que ERC i ICV-EA distingeixin entre les funcions de govern i els posicionaments com a partit.

Ferran Villaseñor

Considerem positiu que les formacions distingeixin entre el paper de govern i el de partit.


ERC de Sant Cugat va convocar la militància a la manifestació en contra de la construcció del Quart Cinturó d'aquest diumenge a Sabadell. Els republicans consideren que l'actual projecte, que contempla la carretera com una via ràpida, no solucionaria els problemes de mobilitat de la zona. Els independentistes defensen l'increment de la xarxa de trens com a alternativa al projecte viari.

El president d'ERC de Sant Cugat, Andreu Freixes, demana al nou tripartit que s'arribi un acord en aquesta qüestió.

Andreu Freixes

Les forces de govern hem de seure per tractar el Qaurt Cinturó.


ICV-EA també ha participat a la manifestació en contra del Quart Cinturó. Els ecosocialistes continuen apostant per potenciar la xarxa de transport públic en detriment de la construcció del Quart Cinturó. Segons els ecosocialistes, aquesta infraestructura viària està superada, ja que es va planificar fa més de 20 anys.

Escoltem el portaveu local ecosocialista i president comarcal d'ICV-EA, Xavier Boix.

Xavier Boix

Fa més de 20 anys que es va planificar el Quart Cinturó. És un projecte del passat.


El Quart Cinturó hauria d'unir Mataró i Vilafranca del Penedès, passant per Terrassa, Sabadell i Granollers. En l'actualitat, l'únic tram en funcionament de la infraestructura viària és el que uneix Mataró i Granollers. En licitació d'obres, es troba el traçat entre Abrera i Terrassa. En canvi, la unió entre Granollers i Sabadell encara està pendent de definir. Finalment, el recorregut entre Vilafranca del Penedès i Abrera és provisional i encara es manté en estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.