ERC afirma que el pla de protecció de Torre Negra és parcial i incomplert


  • Comparteix:

ERC afirma que el pla de protecció de Torre Negra, presentat per l'equip de govern i aprovat al mes de juliol, és parcial i incomplet. Aquesta idea queda reflectida a les 5 al·legacions que Esquerra ha presentat i on es considera que s'ha desvirtuat la idea original del projecte, corresponent a l'etapa de govern entre CIU i ERC.

Cal recordar que ERC va abstenir-se en l'aprovació del document de protecció de Torre Negra que l'Ajuntament va presentar a la Comissió d'Urbanisme, perquè segons els republicans presenta diverses mancances. De cara al proper ple, la formació ha presentat 5 al·legacions on denuncia que el text no respecta l'esperit original del projecte de protecció, encetat al 1997.

La primera esmena presentada denuncia que el text no explica el canvi de qualificació del sòl, segons el qual els terrenys deixen de ser urbanitzables i es converteixen en públics. El responsable de medi ambient d'ERC, Jaume Busquets, ha dit que al text fa trampa:

Jaume Busquets

El document de protecció és incomplert i parcial, per tant és un document amb trampa


Les al·legacions d'Esquerra parlen de poca claredat en el text presentat i que aquest contempla un augment de l'ampliació dels equipaments existents en un 20%. La formació republicana vol la reducció d'aquest percentatge i l'aclariment dels paràmetres d'aplicació. Escoltem Jaume Busquets:

Jaume Busquets

El document parla d'ampliar equipaments i això és preocupant


Esquerra també demana que la xarxa de camins prevista sigui objecte d'un futur pla especial i que l'equip de govern incorpori un informe econòmic que especifiqui el programa d'etapes d'adquisició del sòl públic i el seu cost.

Segons el calendari previst, al ple de novembre tindrà lloc l'aprovació provisional del pla de protecció. Després, només restarà que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat aprovi els tràmits de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.