El ple aprova una moció a favor del dret de vot dels immigrants


  • Comparteix:

L'Ajuntament demana un espai de trobada on els municipis catalans puguin treballar a favor del dret a vot dels immigrants. El ple municipal ha aprovat una moció en aquest sentit, que també insta el Congrés dels Diputats a buscar solucions per facilitar la participació política dels nouvinguts. ICV-EA s'ha abstingut, en considerar 'poc ambiciós' el text aprovat, que ha substituït la moció original presentada pels ecosocialistes.

La moció alternativa de l'equip de govern, amb el suport de tots els grups polítics excepte d'ICV-EA, que s'ha abstingut, ha fet decaure la moció inicial dels ecosocialistes. Des de la coalició de govern, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha defensat el text alternatiu i ha destacat la necessitat de buscar el consens en immigració.

Ramon ha explicat que s'ha de treballar per fixar punts de debat entre tots els agents implicats. En aquest sentit, el titular de Polítiques Socials ha remarcat la necessitat d'implicar el municipalisme català i ha reclamat la creació de grups de treball per facilitar l'acollida dels immigrants i establir els seus drets i deures.

Toni Ramon

Presentem una moció que ens remet a un acord de la Federació de Municipis de Catalunya que remarca la necessitat del treball conjunt entre els municipis catalans i l'estat.


La moció alternativa ha rebut l'aprovació del PP, que de la mà del regidor Alfredo Bergua ha destacat la importància de distingir quins immigrants poden exercir el dret a vot i quins no. En aquest sentit, Bergua ha dit que cal cenyir-se al que diu la Constitució.

Alfredo Bergua

La qüestió no és si els estrangers poden votar sinó quins ho poden fer i en això la constitució és molt clara.


De la seva banda, la regidora ecosocialista Àssun Reyes ha negat que els seu grup oblidi els deures que han d'acompanyar els drets dels immigrants.

Assun Reyes

El punt de vista és diferent però crèiem que la nostra proposta era ssumible pels altres partits polítics. A més, mai hem dit que els drets no vinguin acompanyats de deures.


ICV-EA no s'ha sumat a la moció alternativa, que han considerat 'poc ambiciosa'.

De la seva banda, el PSC s'ha afegit a la moció de l'equip de govern, remarcant la importància d'aconseguir la plena igualtat de drets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.