CiU i ERC aproven una moció contra el 'decret del castellà'


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat una moció que denuncia el contingut del decret que afegeix una tercera hora d'ensenyament del castellà a les escoles. L'equip de govern, autor del text, considera que el contingut del Reial Decret suposa un risc elevat de trencament del model educatiu de Catalunya.

El Consell de Ministres va aprovar un Reial Decret que estableix els ensenyaments mínims en educació primària per a tot l'Estat espanyol. Un dels aspectes més controvertits del text, segons l'equip de govern, és el fet d'afegir una tercera hora setmanal de castellà a les escoles.

CiU i ERC, que han votat a favor de la moció, consideren que el 'decret del castellà' envaeix diverses competències reconegudes a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya en matèria d'educació.

La tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha explicat que tant per a CiU com per a ERC, la llengua és un tema polític i un element vertebador de la societat. Segons Solé, a Catalunya no es pot 'jugar amb la llengua'.

Àngels Solé

La llengua és un tema polític quan és un element vertebrador en la nostra identitat com a poble. Amb la llengua a Catalunya no hi podem jugar.


PSC i ICV-EA s'han abstingut en la votació, després que el ple hagi votat en contra d'una moció alternativa de les dues formacions que introduïa alguns canvis sobre el text original.

El portaveu socialista, Salvador Gausa, considera que CiU està 'ansiosa' per posar temes polítics sobre la taula. Gausa creu que utilitzant l'arma de la llengua, la federació nacionalista s'equivoca.

Salvador Gausa

Em sembla que amb aquesta intervenció de la senyora Solé es veu clarament que els hi va molt bé una polèmica sobre el tema de la llengua.


El Partit Popular ha votat en contra de la moció. El regidor popular, Alfredo Bergua, ha assegurat que si el debat estigués centrat en imposar una hora més d'anglès en comptes de la de castellà, no hauria aixecat cap problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.