Saura no especifica quan marxarà l'actual reforç dels Mossos tot i que la previsió és d'un mes


  • Comparteix:

El conseller diu Sant Cugat és una ciutat segura i que no es podrà incrementar la plantilla de Mossos fins el 2009 però que s'enviaran reforços quan sigui necessari

El conseller diu Sant Cugat és una ciutat segura i que no es podrà incrementar la plantilla de Mossos fins el 2009 però que s'enviaran reforços quan sigui necessari

El conseller d'Interior diu que no es podrà incrementar el número de Mossos d'Esquadra abans del 2009, però que mentrestant s'enviaran reforços quan faci falta. Joan Saura no ha especificat fins quan es quedaran les cinc patrulles de reforç que hi ha ara a Sant Cugat. Des de Mossos han dit que la previsió és que marxin a mitjans de febrer, però que això s'haurà d'avaluar.

Aprofitant la visita del conseller d'Interior de la Generalitat, l'alcalde ha reiterat la demanda de més efectius de Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat. Lluís Recoder ha recordat que Sant Cugat no té encara el nombre d'agents que li pertoquen i ha afegit que, tot i ser una ciutat segura, cal més presència policial.

Lluís Recoder

Des de l'arribada dels Mossos d'Esquadra hem incrementat la presència de policia a la ciutat, això és indiscutible, però no tenim els efectius que ens pertoquen i que ens pensàvem que tindria la ciutat.


Joan Saura ha reconegut que hi ha un dèficit d'agents a tot el país que no es podrà compensar fins el 2009. Tot i això, ha remarcat que Catalunya és 'raonablement segura' i ha afegit que davant l'alarma social generada per alguns fets especialment violents, ja s'ha desplegat un dispositiu especial de reforç amb més de 300 agents.

Pel que fa a Sant Cugat, el conseller d'Interior ha dit que aquesta és una ciutat segura però que des de fa unes setmanes ja hi ha 5 patrulles de suport. Saura no ha especificat, però, fins quan es quedarà aquest reforç.

Joan Saura

L'alcalde i jo coincidim en que Sant Cugat és una ciutat segura. L'alcalde ha fet una demanda d'un reforç policial, un esforç que ja estem fent. En aquests moments hi ha cinc patrulles més a Sant Cugat.


De la seva banda, l'inspector de la comissaria de Sant Cugat, Rafael Puche, ha explicat que la durada normal d'aquests reforços és d'un mes i que després cal avaluar la seva continuïtat.

Rafael Puche

És cert que s'ha reforçat Sant Cugat amb efectius especials, bàsicament pel control nocturn de determinats punts clau. En principi el dispositiu està previst que duri un mes, fins a mitjans de febrer.


Durant la visita a la nostra ciutat, Joan Saura ha aprofitat per dir que els darrers casos de robatoris violents a Catalunya no justifiquen el debat sobre el dret de tenir armes a casa i ha recordat que la seguretat pública als carrers l'ha de garantir només la policia i no vigilants privats. També ha apuntat que la seguretat no depèn només dels agents policials sinó també del disseny dels municipis i de la cohesió social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.