ICV denuncia la 'infrautilització' de l'estació de Renfe a Coll Favà i demana més inversió per rodalies


  • Comparteix:

ICV-EA denuncia la 'infrautilització' de l'estació de Renfe a la nostra ciutat. Els ecosocialistes creuen que les inversions en la línia d'alta velocitat han d'assegurar també uns serveis ferroviaris de proximitat i qualitat. Per això, Iniciativa demana millores en l'actual xarxa de rodalies de Renfe amb una campanya nacional que porta com a lema 'A peu ja hi hauríem arribat. Renfe solucions ara'.

El transport públic no és una prioritat política al nostre país, com ho demostra el funcionament 'propi dels anys 50' de Renfe. Amb aquesta denúncia, la secció local d'ICV-EA ha presentat la campanya nacional 'A peu ja hi hauríem arribat. Renfe solucions ara' davant l'estació de Coll Favà.

Els ecosocialistes han denunciat la 'infrautilització' de l'estació santcugatenca i han afirmat que per a la majoria de la ciutadania es tracta de la tercera o quarta opció de transport. El portaveu d'ICV-EA i alcaldable de la formació, Xavier Boix, demana un compromís polític amb les línies ferroviàries de proximitat.

Xavier Boix

El transport de rodalies ha de tenir més freqüència i no pot ser que passi per davant l'interès de l'AVE, que afecta molta menys gent.


Els ecosocialistes han aprofitat per demanar a l'Ajuntament millores en el servei d'atobús urbà i també a l'accés de l'estació de Renfe de Coll Favà.

Escoltem el regidor Xavier Laborda.

Xavier Laborda

Aquí no arriba l'autobús i l'accés és ocult. Han de fer els deures Renfe i el propi Ajuntament amb les línies de servei urbà.


El grup muncipal d'ICV-EA s'ha mostrat contrari a les inversions ferroviàries 'faraòniques', com el perllongament de la línia dels FGC d'Avinguda Tibidabo fins al Vallès ja que, segons han dit, 'costen molt temps i diners'. Per als ecosocialistes, el tramvia del Vallès seria una bona solució a la mobilitat de la zona, tal com proposa l'Associació per a la Promoció del Tranport Públic (PTP).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.