Un procés participatiu definirà la candidatura de les Planes a la llei de barris


  • Comparteix:

S'obre un procés participatiu per definir la candidatura de les Planes a la llei de barris. La fundació Cirem, que s'encarregarà de redactar el projecte, també estudiarà si es viable la inclusió de Can Borrull. La llei de barris de la Generalitat atorga anualment ajuts econòmics a zones en regressió urbanística i socioeconòmica.

El sistema de participació ciutadana es durà a terme durant el disseny del projecte i, si fos necessari, durant l'execució de les millores. El procés participatiu es vehicularà a través del consell de districte, el teixit associatiu i amb aportacions individuals.

Les entitats veïnals han rebut amb els braços oberts la candidatura de les Planes a la llei de barris. No obstant això, les associacions han lamentat que el districte no hagués comptat amb un projecte més sòlid en les anteriors edicions per aconseguir els ajuts.

Agustina Alonso és portaveu de l'Associació de Veïns i Propietaris de les Planes.

Agustina Alonso

Volem que el contingut de la candidatura de les Planes estigui consensuat.


Els partits de l'oposició també han elogiat la presentació de les Planes als ajuts de la llei de barris. En aquest sentit, el PSC i el PP han instat l'equip de govern a estudiar una candidatura amb Barcelona, ja que el districte es troba dividit entre els dos termes municipals. Segons els representants socialistes i populars, la col·laboració amb la ciutat veïna incrementa les possibilitats d'obtenir ajuts.

Berta Rodríguez és la portaveu del PP.

Berta Rodríguez

Seria molt bo que s'estudiés una candidatura conjunta amb Barcelona.


Les sol·licituds de subvenció, que es presentaran a l'abril, es resoldran a l'octubre. Els projectes proposats no poden superar els 20 milions d'euros, dels quals la Generalitat aportaria el 50%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.