ERC reclama la construcció d'una segona biblioteca municipal


  • Comparteix:

Sara Bertran i Eduard Pomar van reclamar la nova biblioteca en roda de premsa

Sara Bertran i Eduard Pomar van reclamar la nova biblioteca en roda de premsa

ERC presentarà al ple municipal una moció en la qual demana la construcció d'una segona biblioteca municipal. Per ERC, la biblioteca actual és insuficient per cobrir les demandes de la població. ERC, al igual que CiU i ICV, presentarà també una moció per reclamar els retorn dels papers de Salamanca a Catalunya.

Segons ERC, la biblioteca municipal actual és insuficient per cobrir les demandes de la població, ja que aquesta augmenta cada any. El president local d'ERC, Eduard Pomar, ha explicat que les biblioteques fomenten la cultura popular.

Eduard Pomar

Creiem que el tema de la qual és un tema en el qual l'equip de govern ha de ser capdavanter


D'altra banda, ERC presentarà també una moció que reclama el retorn dels papers de Salamanca a Catalunya. La proposta dels republicans se suma a les que també presentaran CiU i ICV reclamant exactament el mateix; motiu pel qual, els republicans estan disposats a arribar a consensuar un únic text. Segons Sara Bertran, regidora a l'Ajuntament per ERC, el retorn dels papers està recolzat per nombroses autoritats i és una fal·làcia invocar a la unitat de l'arxiu.

Sara Bertran

Segons la Unesco, els documents s'han de guardar al lloc on es produeixen els fets


La moció d'ERC proposa que el consistori s'afegeixi a totes les accions i declaracions que dugui a terme la Comissió de la Dignitat. Així mateix, la formació republicana vol que la resolució del ple es faci arribar a les diferents autoritats, inclosos la Comissió per la Dignitat i el Patronato del Archivo General de la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.