Maulets vol que l'Ajuntament se solidaritzi amb el jove acusat d'injuriar el rei Joan Carles


  • Comparteix:

Maulets ha entrat una moció per ser discutida al proper ple que demana que l'Ajuntament se solidaritzi amb Jesús Artiola, el jove acusat d'un delicte d'injúries contra la corona. Artiola va actuar com a portaveu de les 14 entitats catalanistes que van presentar una denúncia contra el rei quan va assegurar que el castellà mai havia estat 'llengua d'imposició'.

Maulets pretén que l'Ajuntament de Sant Cugat se sumi a la moció perquè s'aturi el procés legal iniciat contra Jesús Artiola. L'organització independentista considera que el discurs del rei Joan Carles, pronunciat durant l'acte de lliurament del Premio Cervantes l'abril de l'any passat, és 'intolerable' i un 'menyspreu' a la llengua catalana.

Per tot això demanen que es tanqui la recusació contra Ariola. Així ho ha explicat Guim Pros, membre de Maulets.

Guim Pros

Volem que l'Ajuntament es presenti com a defensa de l'acusat d'injuriar el rei


Recordem que 14 entitats catalanistes, de les què el jove va actuar com a portaveu, van posar una denúncia contra el rei per un presumpte delicte de 'difusió d'idees relacionades amb el genocidi'.

D'altra banda Maulets ha informat que ja ha tret el seu tercer anuari on es recullen totes les activitats fetes en un any per les prop de 40 assemblees de Maulets arreu dels Països Catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.