Jaume Clavell, escollit Síndic de Greuges sense consens


  • Comparteix:

PSC i ICV-EA s'abstenen en la votació

PSC i ICV-EA s'abstenen en la votació

Jaume Clavell és des d'avui el primer Síndic de Greuges de Sant Cugat. Així ho ha aprovat el ple municipal amb els vots a favor de l'equip de govern i del PP, i les abstencions del PSC i ICV-EA. Govern i oposició s'han acusat mutuament de trencar el consens inicial sobre el nomenament.

Tres mesos després de tancar un acord polític per escollir Jaume Clavell com a futur Síndic de Greuges de la ciutat, Sant Cugat ja compta amb aquesta figura. El ple ho ha aprovat aquest dilluns, després d'un intens debat on govern i oposició s'han acusat mutuament de trencar el consens inicial.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha criticat l'alcalde per 'no estar a l'alçada' del seu paper institucional. Gausa considera que Recoder no ha fet prou per aconseguir el vist-i-plau de l'EMD i l'acusa de voler trencar el govern d'esquerres a Valldoreix.

Salvador Gausa

En l'elecció del síndic l'alcalde no ha estat a l'alçada del seu paper institucional perquè no ha aconseguit el consens.


L'alcalde, de la seva banda, ha explicat que l'Ajuntament va enviar dues cartes, al gener i al febrer, a la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, explicant la proposta de nomenar Jaume Clavell com a Síndic municipal. Recoder ha afegit que encara ara esperen resposta del govern valldoreixenc.

Lluís Recoder

El consens hi era i ara ja no hi és, però no l'hem trencat nosaltres així que no ens facin responsables.


Des del grup municipal d'ICV-EA, el seu portaveu, Xavier Boix, també ha criticat el paper de Lluís Recoder en el procés. Boix considera que hi ha hagut una 'manca de lideratge'.

El PP, que inicialment ha demanat deixar el tema sobre la taula per recomposar el consens, ha donat suport finalment al nomenament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.