ERC aposta ara pel tripartit a Valldoreix en no arribar a un acord amb CiU


  • Comparteix:

ERC opta ara per reeditar una candidatura amb el PSC i ICV-EA a Valldoreix després de no haver arribat a un acord amb CiU. Els republicans asseguren que les negociacions amb socialistes i ecosocialistes estan 'molt avançades'. L'actual presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, es perfila com a candidata del tripartit.

A principis de mes, ERC va comunicar al PSC i a ICV-EA que es decantava per no reeditar una candidatura conjunta a l'EMD en les eleccions municipals. El posicionament dels republicans responia a l'inici d'unes negociacions per pactar una llista amb CiU a Valldoreix.

ERC reconeix ara haver tingut dificultats per pactar amb CiU i, especialment, per trobar un candidat de consens. Arran de l'estancament de les negociacions amb la federació, els republicans han reobert les converses amb el PSC i ICV-EA per repetir una candidatura conjunta a Valldoreix.

El president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, admet 'negociacions avançades' per tornar a formar un tripartit.

Andreu Freixes

És cert que no hem arribat a un acord amb CiU. Les negociacions amb el tripartit estan prou avançades.


Tot i l'aposta pel tripartit a Valldoreix, ERC fa un balanç positiu de l'obra de govern de l'Ajuntament, on manté un pacte amb CiU. Freixes ha subratllat que obren les portes a qualsevol pacte post-electoral al consistori després dels comicis locals.

Andreu Freixes

Els acords de govern a Sant Cugat passaran pels resultats electorals.


ERC celebrarà la setmana vinent una assemblea en què comunicarà a la militància l'estat de les negociacions. Sectors del partit han avançat que 'plantaran cara' a la postura de l'executiva local republicana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.