La CUP afirma que la videovigilància retalla les llibertats públiques


  • Comparteix:

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) rebutja la proposta d'instal·lar càmeres de vigilància del trànsit als carrers de la ciutat. Des de la CUP denuncien que s'utilitzi el control del trànsit com una excusa per augmentar el control social sobre la ciutadania.

El candidat de la CUP a Sant Cugat, Guim Pros, assegura que les càmeres de vídeovigilància al carrer no creen seguretat ni fan baixar els índexs de criminalitat.

Pros expressa l'oposició de la CUP a la instal·lació de les càmeres.

Guim Pros

Estem en contra de la instal·lació de càmeres de videovigilància als carrers que estan posades amb l'excusa de controlar el trànsit i en realitat tothom sap per a què serveixen.


La CUP considera que si el consistori pretén pacificar el trànsit de Sant Cugat hauria de fomentar el transport públic, potenciar l'ús de la bicicleta, organitzar els sentits dels carrers de manera més coherent i fer pedagogia sobre l'ús racional del vehicle privat, entre d'altres mesures.

guim Pros

Intentar fomentar el transport públic, fer una distribució més racional dels carrers, fomentar l'ús de la bicicleta. Posar càmeres no serveix de res.


Un dels principals arguments de la CUP per negar-se a la utilització de càmeres de vídeovigilància és evitar que es retallin llibertats amb l'excusa de fomentar la seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.