Víctor Alexandre denuncia que s'ha boicotejat l'obra 'Èric i l'exèrcit del Fènix'


  • Comparteix:

El director de l'obra assegura que ajuntaments del PSC veten l'obra

El director de l'obra assegura que ajuntaments del PSC veten l'obra

L'autor de la versió teatral d''Èric i l'exèrcit del Fènix', Víctor Alexandre, i el director del muntatge, Pere Planella, denuncien un 'boicot' de la majoria de mitjans de comunicació a l'obra de teatre. En un acte a l'espai Terra Dolça, Alexandre i Planella han acusat els grans mitjans de silenciar l'estrena o bé de fer crítiques amb una càrrega ideològica contrària a l'obra.

L'escriptor Víctor Alexandre ha denunciat que, deixant de banda el diari 'Avui', els mitjans han fet crítiques negatives de l'obra o que simplement no les han fet. Un tractament hostil que, en alguns casos com el del col·laborador de l'emissora Rac 1 Àngel Llàcer, ha consistit a recomanar que no s'anés a veure l'obra.

Alexandre ha dit que les poques crítiques que hi ha hagut estaven fetes amb 'mala llet' i desqualificant l'obra.

Víctor Alexandre

L'obra ha patit mutisme mediàtic per raons ideològiques. El que ens hagués agradat és que hi hagués hagut crítiques teatrals, però és molt greu la manera com han vingut.


El director de l'obra, Pere Planella, ha explicat que Televisió de Catalunya no ha parlat de l'obra com a reacció al llibre de Víctor Alexandre 'TV3 a traïció'. Planella ha assegurat que no li havia passat mai que no li fessin crítiques.

El director ha afegit que els ajuntaments governats pel PSC han 'vetat' l'obra.

Pere Planella

En els 35 anys que porto de professió, és la primera vegada que no em fan crítiques. Hi ha molts ajuntaments socialistes que no volen l'obra per motius ideològics.


El mateix Èric Bertran, protagonista dels fets que explica l'obra, ha assegurat que 'Catalunya està patint una persecució ideològica molt forta'. Bertran ha posat com a exemples els atacs a 'Èric i l'exèrcit del Fènix' i el tractament a l'anarquista Núria Pòrtulas, que fa 4 mesos que està empresonada sense judici a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.